Путин е наредил да се повиши нивото на защита на руския интернет

16488
Путин е наредил да се повиши нивото на защита на руския интернет
Снимка: Getty Images / Guliver

Владимир Путин е наредил да се повиши нивото на защита на руските комуникационни мрежи и информационни ресурси, предаде Интерфакс.

„Трябва да се повиши качествено защитата на родните мрежи и информационни ресурси, на първо място, тези, които са използвани от държавните структури. Трябва да се изключи незаконната намеса в тяхната работа, както и изтичането на информация”, заяви Путин.

Путин защитава пролетариата с железен юмрук (видео)

Култов момент от управлението на Владимир Путин като премиер на Русия преди четири години набира популярност в социалните мрежи. Става ...

Освен това той обяви, че Русия ще закрива последователно и в съответствие със закона интернет сайтовете, пропагандиращи екстремизъм, ксенофобия и тероризъм, както и разпространяващите детска порнография и разпалващите религиозна вражда.

Също така Москва възнамерява да се бори активно с разпространението на интернет материали, отнасящи се до производството на наркотици или извършване на суицидни актове.

Путин увери, че Кремъл не планира ограничаване на достъпа до интернет. Уверенията бяха отправени на среща на Путин с членовете на Съвета за сигурност на Русия.

Така Путин се опита да разсее спекулациите, че в Русия могат да бъдат въведени ограничения на достъпа до интернет насред засилващото се напрежение между Москва и Запада заради украинската криза.

Няма да има военно противопоставяне с Русия, увери Обама

Между НАТО и Русия няма да възникне военно противопоставяне, заяви американският президент Барак Обама в интервю по програмата "60 мину...

"Нямаме намерение да ограничаваме достъпа до мрежата, нито да я поставяме под пълен контрол", посочи руският президент.

"Свободата на медиите, правото на гражданите за получаване и разпространение на информации са основните принципи на демократичното управление и на демократичното общество и трябва стриктно да ги съблюдаваме", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.

Путин обаче потвърди, че сайтовете с незаконно съдържание ще бъдат закривани, предаде ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com