Македония пак се мръщи на България

56438
Македония пак се мръщи на България

Македонска медия реагира гневно на информацията, че бивши войници от македонската армия ще постъпват на служба в българските военни сили.

„От съседна България, която постоянно настоява за зачитането на договора за добросъседство, днес пристигат нови провокации, разпространени от тамошните медии”, коментира македонското електронно издание МКД, цитирано от Агенция "Фокус".

В Скопие запалиха Букурещкия договор, искат репарации и край на преговорите за името

На площада в центъра на Скопие група македонски интелектуалци, обединени в организацията „Македонски манифест”, символично ...

„Четири дни преди отбелязването на 18 август – Деня на Армията на Република Македония (АРМ), български медии предават провокативни изявления и предложения от българската ВМРО, която настоява техният премиер и министърът на отбраната да установят контакт с бивши войници от АРМ и да ги включат в състава на българските въоръжени сили. Преди това директорът на Националният исторически музей, скандалният Божидар Димитров, заяви, че мачът между Македония и България е от вътрешното първенство”, посочва изданието и цитира текст, публикуван от български медии, които се позовавали на ВМРО.

„Според информациите на медиите, стотици войници, които са служили в редовете на АРМ, са поставени на раба на социална катастрофа заради политиката на просръбското правителство в Скопие. Очевидно сърбоманското правителство на Груевски иска да харчи държавният бюджет в безумни антични обекти на скопския Дисниленд, вместо да поддържа въоръжените сили, които ще могат да издържат на албанската регресия”, се казва в текста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com