ЕК отпуска 442 млн. евро за гръцките острови заради бежанската криза

5278
ЕК отпуска 442 млн. евро за гръцките острови заради бежанската криза
Снимка: Gettyimages

Европейският съюз (ЕС) оказва спешна помощ на Гърция за бежанцитеВ днешния ден имаше сблъсъци между полиция и имигранти на остров Лесбос. Жителите на остров Кос поискаха еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос да напусне острова, съобщава БНР.

„До един месец голяма част от бежанците, които се намират в Гърция, ще се прехвърлят в други европейски страни“ съобщи от остров Кос еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос. Европейската комисияМ(ЕК) в рамките на няколко седмици ще отпусне 442 милиона евро за гръцките острови, засегнати от бежанската вълна.

Борисов: България се справя напълно адекватно със ситуацията с бежанците

Според мен България реагира и се справя напълно адекватно със ситуацията с бежанците. Това каза министър-председателят Бойко Борис...

Вицепрезидентът на Европейската комисия Франс Тимерманс се срещна и разговаря с бежанците,лично се увери в липсата на условия за тяхното настаняване на острова и обеща спешни европейски мерки и помощ.

Жителите на Кос, събрани пред кметството, отново изразиха негативното си отношение към еврокомисар Аврамопулос с възглъси. "Вземете бежанците с вас и напуснете острова. Искаме сигурност за децата ни“, казаха те.

Овладяно е поне за сега напрежението на остров Лесбос, където днес бежанци се опитаха за превземат туристически ферибот. Полицията прехвърли хиляди мигранти от централното престанище Митилини на друго място на острова,където също няма условия за настаняване, но ограничи напрежението на порта.

Представители на международни организации по защита на човешките права, които също посетиха бежанците, съобщават, че 25 семейства сирийци са били нападнати от местни жители и пребити с пръти.

Лондон дава още 100 млн. лири хуманитарна помощ за Сирия

Великобритания ще осигури още 100 милиона лири като хуманитарна помощ заради кризата в Сирия. Това е обещал премиерът на страната Дейви...

Видимо ескалира напрежението на гръцките острови, като само на Лесбос има над 15 хиляди бежанци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа