Съвременните Иванчо хаджи Пенчовци*

36487
Съвременните Иванчо хаджи Пенчовци*

На опасен феномен сме свидетели съвременните българи. След като - за кой ли път - ДПС пак участва във властта, осигурявайки в 42-рия парламент парламенентарното мнозинство на БСП, нейните апетити да управлява скочиха - като никога досега - чак до небето. За десет месеца управление на коалицията БСП и ДПС (с неоценимата помощ на Сидеров и "Атака") турската партия малко по малко налапа толкова власт, че както личи скоро ще почне да повръща. Нека не изброяваме главозамайващото превъзходство в бройките на управлението на иначе малкия партньор (с 8 процента обществена подкрепа, ако някой е забравил!) в коалицията.

Двайно повече министри, двойно повече областни управители, три пъти повече зам.-министри и заместник-областни управители, повече председатели и зам.-председатели на парламентарни комисии - това е цената, която уж управляващият мандатоносител БСП плаща на ДПС! Само и само Станишев и Миков да са на власт!

Дикме: В ДПС Пеевски стои по-високо от Местан

Лютви Местан е човекът, който иска среща с Делян Пеевски. В ДПС има и други хора, освен Пеевски, които са с по-силни позиции от председ...

Не стига това, но напоследък малкият партньор започва да прекалява с глезотиите и претенциите си! По искане на ДПС на пожар бе прегласувана точка в току-що приетия Изборен кодекс, с което квардратчетата при преференциите - вдясно - бяха заменени от кръгчета. За да не се обърквал електоратът им - предимно неграмотен - с каретата на партийния избор вляво! Безпрецедентен изборен слугинаж за това, че някой цял живот не си е мръднал пръста да се поограмоти! Поне малко!

Другата прищявка на малкия коалиционен партньор, която граничи с откровена и целенасочена провокация, е доста по-гадничка. Идвала, както лидерите казват, от недрата на партията - местните организации на ДПС, като подозренията тук са, че тази, уж низова, инициативност всъщност е дирижирана от централното ръководство и лично от председателя Местан - ни лук ял, ни лук мирисал! Десет са вече местните организации на турската партия, предложили за свой кандидат-евродепутат скандализирания до небесата Делян Пеевски, човекът, разбунил нацията повече и от Виденов през 1997 година!

На фона на тези нови предизвикателства на ДПС, добре е да припомним и някои стари. Като например онзи борец за свобода, който от трибуната на парламента обяви дефакто началото на партизанска война срещу българското мнозинство, следвайки заветите, както сам убедено се изрази, на двамата Ахмедовци - Доган и (което си е върха на наглостта и чиста проба държавна измяна!) турския външен министър Давутоглу, автор на разбунилата напоследък остри дискусии доктрината на неоосманизма! Завоалирано, разбира се, с някакъв негов уж български съименник! А Цацаров мълчи и съзерцава, умно и далновидно!

Спомнете си и друг турски депутат, който от парламентарната банка - видяхме го не само по българските телевизии, но и по CNN и Евронюз, демонстративно изпрати на класовия си враг от ГЕРБ лакътен кукуш по повод някакъв тъп парламентарен спор!

Както и бившия кмет и настоящ депутат Ахмед Башев, който - като един местен Берия - коли, беси, уволнява и раздава правосъдие на местна почва, въпреки че отдавна не е фактор там!

Варна и Добрич също издигнаха Пеевски за евродепутат

Варненската организация на ДПС също издигна Делян Пеевски за евродепутат. Предложението за кандидатурата му е дошло лично от нейния пре...

Накрая за най-важното - българите, нахлузили чалмите, които като едни съвременни Иванчо хаджи Пенчовци продават българските интереси и черпят облаги от това! Пръв сред равни бе Христо Бисеров, преди да се окаля и да изхвърчи, а другите са зам.-председателите на Движението Камен Костадинов и Йордан Цонев. И тримата са провалени апаратчици на СДС от 90-те години, които са намерили политическо убежище при Доган, за да си вършат взаимна услуга - на Доган, за да мимикрира, че партията му не е етническа, а на тях, тримата - за да продължат политическата си кариера и да си гарантират облагите от това!

Има обаче и други Иванчо хаджи Пенчовци! Национални предатели, които историята е абсурд да пропусне! Станишев с БСП и Сидеров с "Атака", които заради властта продадоха на ДПС управлението на държавата за жълти стотинки! Тях историята ще посочи с пръст като съвременните Иванчо хаджи Пенчовци!

И ще е права, защото историята не греши!

---

* Иванчо хаджи Пенчович е български чорбаджия, член на съдийския състав, осъдил Васил Левски на смърт чрез обесване.

Местан: ДПС може да подреди листата си публично

ДПС може да подреди кандидатите си за европейски депутати на публично заседание. Това подметна лидерът на партията Лютви Местан в кулоа...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com