С деца на баня!

24749
С деца на баня!
Снимка: БГНЕС

Имаше навремето един хубав лаф - "Да отидеш с деца на баня, да ти изядат сапуна!"

Горе-долу така изглежда седмица след началото на консултациите ситуацията с бъдещото правителство. Сапун не му остана на Борисов!

Ефектът "Любимец 15" е станал по-силен на парламентарните избори

12,3% - това е новото магическо изборно число. Толкова са бюлетините, при които номерът на преференцията съвпада с този на партията или...

Вижте ги само парламентарните ситнежи. На Реформаторите първо самият Борисов им пречеше - да не бъдел премиер, после и Цветанов - и той да не бъдел министър на вътрешните работи. После реформите да почнели непременно със съдебна реформа, и нищо, че повечето там са уж юристи - и идея си нямат, милите, че за да подхванат първо магистаратурата, още по-първо трябва да се хванат с Конституцията! Ей, така - пътем! Според тях!

Последните в преговорите пък, АБВ, демонстрирайки добра воля и разбирателство - което си е разбираемо! - все пак не изпуснаха възможността да се се изцепят - чрез Калфин - можело да участват в бъдещо правителство на ГЕРБ, но само ако в него участва и БСП! Супер, нерде Ямбол, нерде Стамбул, нали уж се отцепиха от партията-майка, защото бяха различни, а сега - където кравата, там и теленцето!

"Атака" също! Захапаха сапунчето още преди да седнат срещу преговорния екип на ГЕРБ - ако не се предавали преговорите директно по телевизията, те няма да преговарят!

Както и стана. Сидеров и неговите юргени въобще да влязоха в зала "Запад" на Народното събрание. Толкова години минаха, а фюрерчето Сидеров така и не се отучи от детския си мерак да го дават по телевизията! Няма и да се отучи! Затова си е издействал и телевизия!

Вярно е, че този път Бареков не постави условия, но то е, защото още щом задуха вятърът, той напусна кораба и отплава за Брюксел. Оставени на произвола на съдбата, заместниците му, които, подобно на Калфин, се почувстваха изоставени от майка си и от баща си, объркаха всичко - нали и тримата в преговорния екип бяха отцепници от други партии. Оплетоха идеологиите, така да се каже! Доколкото ги имат!

Миков: Ако получим покана, ще участваме в консултациите

ИБ проведе своето заседание. обсъдихме актуални политически проблеми и най-вече заявената възможност за продължаване на консултациите. ...

Извиват ръце малките парламентарни тарикатчета, ама случайно да ви прави впечатление, че внимават колко извиват. Извиват, но така, че да не боли много!

Защото много добре знаят, че в крайна сметка ще клекнат, такава ни е кармата, казват те. И не само кармата, ще добавим ние, защото освен това за кармата, малките отлично знаят, че разминат ли се сега с парламента, никога повече няма да им се усмихне съдбата; че нов 5 октомври за тях няма да има - избори три дни след взрива в Горни Лом и един ден след националния траур за 15-те убити там; както и 20 дни след поредното, шесто наводнение, този път в Мизия! Кога пак, да не дава Бог, ще им се случи такъв предизборен късмет?! Да ни прощава Господ! И пепел ни на езика!

Не само с дребосъците в новия парламент не бива да се ходи на баня, опасно е със сапуна и при уж големите БСП и ДПС! Оплетоха се в паниката си и човек започва да се пита - сън ли са или ги има?! Миков се взе много насериозно и реши, че по нищо не трябва да прилича на Станишев, скри се вдън партийните гълбини и сокаци и пари да му дават, няма да спре да бяга от микрофоните! Страх го е да не сбърка нещо, но така, в нелегалност - няма да го бъде като председател. Имаше такива периоди - на нелегалност! - в историята на партията му, но той да не забравя, че свободата, така да се каже, дойде, и че пушилката вече не е из шубраците, а в пленарната зала! Правят се, и ще се правят Миков и БСП на опозиция, при което единственото сигурно е, че ще изчакат на завет да се разминат проблемите: с КТБ, с актуализацията на бюджета, с тръгването на спрените еврофондове, с регулярните доставки на природен газ... За цената на тока, да не говорим! Все подаръци за новото правителство от неговата БСП! И от присъдружната й ДПС!

Защо са тези плонжове, Борисов! Стига демагогии - национално съгласие, германски опит, голяма коалиция, ала-бала-портокала... Малко ли - безсилни! - те обиждаха на пожарникар, Борисов! Направи си правителство на малцинството - заради България! - пък каквото ще да става!

Новите избори също не са страшни. Едно е сигурно обаче - нито "Атака", нито АБВ, нито Бареков ще ги има следващия път! Под 4-те процента ще са. Колкото до Реформаторите - и такова животно няма да има! Ще подсмърчат поединично - още 5-6 дребосъка с по процент и половина! Това е то - да отидеш с деца на баня и да ти изядат сапуна!

Мартин Димитров смутен от преговорите между ГЕРБ и БСП

"България трябва да състави силно дясноцентристко правителство без БСП, ДПС и „Атака". Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, за...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com