Патриотите се правят на ДПС!

11241
Патриотите се правят на ДПС!
Снимка: БГНЕС

Тези, които твърде самодоволно - и фриволно - се самонарекоха Патриотичен фронт - в последните месеци, откакто уж подкрепят мнозинството и откакто уж без тяхната подкрепа правителството щяло да падне - напоследък все повече се оливат. Целите са се олигавили! А всъщност който им е казал, че оттеглят ли се те, Борисов падал, ги е излъгал, и то долнопробно! Борисов може да си управлява и без Каракачанов и Валери Симеонов; Борисов щеше да си управлява и без Първанов, а най-вероятно и без Реформаторите! Но Борисов, поразен от някаква неизвестна досега в България болест, наречена "да угодиш на Европа и да управляваш с уж широка коалиция", се прави - без да е неизбежно необходимо - на по-голям европеец и от папата, и вече седем месеца продължава да търпи прищявките на така наречените си коалиционни партньори - и на Патриотите, и на Реформаторите, и на левичаря от Пернишко и руски агент Георги Първанов! Да му се чуди човек - защо, след като ги е побеждавал на поне 15 избора, се подлага на това унижение - мазохист ли е Борисов! Истината е една, и тя е, че ГЕРБ и през втория си управленски мандат можеше да управлява с правителство на малцинството, както управляваше и през първия! И всякаквито други трактовки на темата са си тъпа спекулация!

Онзи ден сбърканите управленци Каракачанов и Симеонов, самонареклите се Патриоти (сякаш другите сме Родоотстъпници и Предатели!), обявиха тържествено и с празнична нотка в гласа втория си ултиматум към ГЕРБ, този път тримесечен. Сега-засега им прощавали, справили са се донякъде добре с първия им ултиматум, който беше едномесечен, но някъде в началото на октомври, дни преди местните избори, щели да се изкажат пак - дали ще продължат да крепят властта! Кой е като тях - у нас са, казват Патриотите, и хлябът, и ножът!

ПФ остава зад правителството, строго ще следи за битовата престъпност

Патриотичният фронт продължава да подкрепя правителството. Това беше съобщено на пресконференция в Народното събрание от съпредседатели...

Симпатягите Патриоти се правят на ДПС! Доган, Местан, Цонев, Костадинов и другите крепяха правителството на Орешарски, докато това им бе изгодно! Когато изгодата свърши, срутиха кабинета! Сега - без да блестят с оригиналност - Каракачанов и Симеонов плашат Батко си в управлението със същото!

Освен че плашат гаргите, Патриотите принуждават по-големия в управлението да тъпче и закон. Правителството да не променяло цената на тока е едно от условията им! Чудесно, но нали всички се биехме в гърдите (политиците най-силно!), че КЕВР е независим орган и че като такъв никоя партия (най-вече управляващите!) не може да му се бърка в работата!

Патриотите са това! Уж демократи, уж модерното мислещи, уж без левичарски уклони... А всъщност "Сириза" номер две! Ципрас и екзотичният му финансист - ряпа да ядят! Дали пък не са тайни комунисти! Дали пък този, който е казал, че "национализмът е последното убежище на комунизма", не е имал предвид точно Красимир Каракачанов и Валери Симеонов! Баш Патриотите!

Автор: Валентин Стоев

Симеонов: Утре ще кажем за подкрепата към правителството

Все още нямаме решение на групата за подкрепата към правителството, утре ще го обявим. Това заяви председателят на парламентарната груп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com