Орешарски като магаре на мост!

26868
Орешарски като магаре на мост!
Снимка: БГНЕС

Заинатил се бе като магаре на мост. Първо обещаха - тримцата - месец май, в зависимост от европейските избори. Изгубиха ги с гръм и трясък, но въобще не си помръднаха задниците! И той, и менторите му Станишев и Местан. Когато единият от мнозинството оттегли подкрепата си за правителството, обеща през юни. Но и това не се случи. В разгара на банковата криза обеща на всеослушание, че денят "Х" ще бъде 21 юли. Тогава по думите на подопечния му Искров "оная" банка щяла да отвори, а когато се разбра, че вратите й ще останат затворени поне за още три месеца, а по-вероятно и за шест, целият народ изтръпна! Дали пък навлекът Орешарски няма и този път да си отсрочи оставката! Като банката - за три, а по-вероятно и за шест месеца!

Последната клюка (защото Орешарски продължаваше подло да мълчи и да се гаври с целия народ!) бе, че щастливият ден за българите ще е сряда, 23 юли! И може би! Ако някой не беше му подшушнал (казват, бил полицаят Йовчев!), че на 23-ти е "нощта на белия автобус" и че не е добре да дублират "оня" провал - побоят над мирните граждани! - с новия провал - подаването на оставката! - и че е по-добре оставката да се отложи!

Алилуя - кворум в парламента има, ще се гласува и оставката на Орешарски

Днешният парламентарен ден ще се състои, стана ясно след регистрацията в парламента. Този път границата от 121 депутати не се оказа про...

Мисли, мисли натрапеният премиер, но накрая все пак реши, че ще я подаде - въпреки белия автобус! Но си измисли отмъщение - изчака до 17,59 часа, минутка преди крайния срок, за да се изгаври пак! За последно!

Рано или късно, навлекът си тръгва! Дали ще е днеска, утре или вдругиден, е без значение! И ще остане в историята на България не само като най-нежеланият министър-предсесател, но и като министър-председателят имал честта (и бездарието!) да управлява държавата най-кратко. След безброй неуспешни опити, България най-после си извоюва място в Книгата на Гинес!

Освен по кратък мандат, Орешарски претендира за министър-председателя в историята на България, взел най-много заеми. Краткосрочни, средносрочни и дългосрочни! Което означава, че като почнем още от днес, ще изплащаме като нация поне още 50 години!

Ако някой е забравил - Орешарски е човекът, който оставя на следващия премиер над 10 милиарда евро заеми, при това само за една година управление. Помним миналата есен колко разправии имаше за първия кредит от 1 млрд евро, който всички май забравихме и който никой не разбра къде отиде. Всъщност, по колко си разделиха обичащите се тогава като 17-годишни пубертети БСП и ДПС, и колко бяха "отпуснати" на Сидеров за кумуването! Новата 2014 година ние, българите, посрещнахме с ново задължение за всеки отделен данъкоплатец, включително и за новородения, от 2540 лв.! Персонално! Около изборите, някак между другото и между капките, Орешарски ни заприходи още 3, 5 млрд. лева външен заем, а сега, през юли, както се казва, за последно сбогом, ни завеща още 3 млрд.! Който не вярва, да пита, ще му кажат икономистите и финансистите, които обаче ще му съобщят още, че ако все пак се вземе решение държавата да покрие кражбите на Пеевски и Цветан Василев от Корпоративна търговска банка, накъдето клонят везните, поне за 20 години напред българите ще има да изплащат равностойно общо около 5 млрд. лева!

Драгомир Стойнев отрича Станишев и БСП да са били зависими

Допуснахме да се разрази една политическа криза и оставката е хубаво нещо, защото кризата можеше да удари по икономиката. Неслучайно ра...

Май станаха не 10, а 12 милиарда! За една година! Нека и това впишат в Книгата на Гинес!

Пътник си е Орешарски. Първи го изоставиха тези, които го подлъгаха и го похарчиха за свои нужди. Вижте ги само: Местан и Доган се отрекоха от него, щом им стана ненужен откъм авоари; за Станишко отдавна се знаеше - спасявайки задника си, той пръв се скри вдън гора! Е, чак вдън гора - не, но далеч от България, в брюкселската гора, семейно! Орешарски си остава тук! И да се моли - за по-удобно - да не го преместят в кауша! Защото има и такъв сценарий!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com