Не, рекет си е, г-н Симеонов

7835
Не, рекет си е, г-н Симеонов

Не, не е рекет. Ние просто напомнихме на господин Искров, че искаше да си ходи. Това каза днес пред „Нова телевизия” Константин Симеонов, адвокат на небезизвестния Цветан Василев относно изтеклия миналата седмица клип, показващ Василев и гуверньорът на Българската народна банка Иван Искров в дружна прегръдка да пеят "Назад, назад, моме Калино".

Колко по адвокатски говори юристът, съвсем в стила на дон Корлеоне. Обаче тук нямаме конска глава в леглото, която да „напомни” за действията в правилната посока. В българската версия се появява изтекъл клип от „личния архив” на Василев, който има за цел да напомни на Искров, че последният искаше да напусне поста си на управител на БНБ още миналата година.

Хампарцумян: Важно е да се каже, че ще се пита постоянно

Явно е, че собственикът на КТБ Цветан Василев и гуверньора на БНБ Иван Искров са били близки. Кой обаче е злоупотребил с приятелството?...

И пак се разиграват едни игри, размятат се кирливи ризи. Българската общественост го играе простия зрител, гледащ сеир. Простият зрител иска да разбере за какво е цялото това боричкане и да стане ясно кой накрая ще излезе отгоре. Проблемът е обаче, че сагата продължава твърде дълго. Сериалът, включващ различни действащи лица в различни изтекли видеа и изображения (снимката на финансовия министър Владислав Горанов с Делян Пеевски) от всякакви „лични архиви”, е вече твърде мъчен за гледане. Кирливи ризи явно има много, а никой не се учудва, че зависимостите между хора, окопали се „там горе”, са повече от сериозни.

Да се върнем обаче на думите на адвоката на Цветан Василев – ами, не, това си е изнудване г-н Симеонов. Няма значение, че Искров трябва да си подаде оставката и няма значение, че явно не е бил неутрален спрямо Василев. В момента едната страна изнудва другата в опит да събуди отново някаква обществена или политическа реакция. Явно Цветан Василев в момента има само това и разчита единствено на разкриването на информация за определени неудобни нему лица на високи постове, за които ние всички си знаехме, че са свързани.

Ще видим обаче дали това изнудване ще доведе до нещо и дали ще има реакция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com