На БСП й е нужен Брад Пит!

39283
На БСП й е нужен Брад Пит!
Снимка: БГНЕС

Дори и Стефан Данаилов, ако се бе кандидатирал, нямаше да свърши работа на БСП. Ако наистина искаха да прекъснат черната серия на Станишев от 11 поред загубени избора, трябваше да се спрат не на Михаил Миков, а да се обърнат към Холивуд - направо Брад Пит им е нужен! С човека от Кула, Видинско, начело, на социалистите им предстоят още много черни дни, още много загубени избори, а БСП ще продължи все така да заглъхва, докато съвсем си отиде от тоя свят!

Първо на първо, Миков е всъщност Станишев от Северозападна България, малко по-беден, малко по-изостанал технически, малко по-глупав и малко по-НЕевропеец! С Миков начело БСП ще се върне - макар и завоалирано! - към времето, даже не на Тодор Живков, а на Вълко Червенков - сталинист по душа е, та дрънка! Ако все пак с Миков БСП успее да спечели някои от следващите избори, примерно местни или парламентарни, то България ще бъде изнасилвана да се върне, ако не във времето на лагерите в Белене и Ловеч, то поне към Евразия! Без майтап - Миков е дотолкова прикрит сталинист и ретроград, че още отсега може да се каже, че на държавата България й предстои връщане към темата "нужна ли ни е въобще европеизация?"!

Станишев си остана, всичко е заради "Южен поток", смятат Валерия Велева и Иво Инджев

Сергей Станишев си остава председател на Коалиция за България. А когато стана ясно, че Михаил Миков оглавява БСП, от задните викове е и...

Друг въпрос е, че след Станишев, начело с Миков, в партията ще надигнат глава както неизчезващите "червени бабички", така и твърдолинейните "стари" уж бивши комунисти-живковисти и откровените и неприкрити сталинисти в БСП!

Другото, което червените изтърваха да направят в неделя, е да се освободят веднъж-завинаги от т. нар. "станишковщина" - едно сравнително ново явление вляво, което винаги си е съществувало, но при Станишко разцъфтя - разбогатяването на висшия партиен апарат и осребряването в петцифрени числа на социалистическата идея!

Доколкото я има някъде, разбира се, неосребрена!

Миков е новият проблем на БСП и заради това, че той - макар и с по-старо ЕГН - е партийно животно, производно на Станишев. Чисто идеологически! Миков е, и ще бъде инструментът, през който Станишев ще дърпа конците на БСП, ще насочва "развитието" й - както бе вече казано, без Станишев, по Станишевски! И той, колко и ограничен интелектуално, много добре разбира това! Нещо повече дори - Миков доброволно се е наел да върши тази работа! Тази "партийна" работа! Което, най-малкото, е престъпно спрямо редовите социалисти - той съзнателно ще съдейства Станишев да си остане председател на партията, скрит зад завесата!

Колкото до другите кандидат-председатели на БСП, загубили "битката" с видинския комунист-сталинист, те са толкова невзрачни и непродуктивни, че даже не си струваше конгресът да си губи времето с техните кандидатури. Дивият кариерист - хем партиен, хем правителствен! - Драгомир Стойнев, не отстъпва на Миков по нищо - дори и по показателя "езиков дефект"! По някои критерии дори го превъзхожда, като например подлизурството и слугинажа! Пред угрозата той да стане председател, пренебрегването на Стойнев от страна на делегатите си е пълен успех за БСП! Направо трезвомислие!

Ивайло Калфин: Миков да докаже, че не е кандидат на Пеевски

Ние сме готови да поемем протегната ръка, но дори и вчера, на изпроводняк, Сергей Станишев пак не разбра каква е принципната разлика с ...

Някакъв си Гергов - говори се, че е съмнителен милионер - също си въобрази, горкият, че ще може да яхне столетницата, за да продължи да дои държавата. Явно "идейното" разбогатяване го е залудило, а може би си мисли, милият бивш пловдивски свинар (наистина е започнал с развъждане на свине, и "свински" бил първият му милион!), че царската кариера на историческия Ивайло Свинаря е присъща за България и че като нищо може да се повтори 700 години по-късно в негово лице!

Двете кудкудякащи кокошчици Мая Манолова и Корнелия Нинова, също кандидат-председател(к)и на БСП, светличката - порода Родейланд, тъмничката - порода Лекгхорн, кудкудякаха - поединично и абсолютно независими една от друга - че за разлика от Станишко, който бе пердашен като маче у дирек 11 пъти поред от Борисов, те щели още сега, на 6 октомври, да го победят! То бива-бива лъжи и заблуди за електората, но чак толкова, вече е прекалено, поне да бяха поискали година - две отсрочка! За "аклиматизация"! Ще го бият, може би, но да не казваме как и къде, че е невъзпитано! Може, но в някой друг живот и в някои други сто години на столетницата!

На БСП, като на боксьор, на когото му е броено до 10, за да се изправи след толкова много бой все по главата ще й е нужен един Брад Пит за председател! Например!

Въпреки че и това не е сигурно - който е гледал "Мексиканецът", знае защо! Камо ли пък Михаил Миков! За когото не се знае колко носи на бой!

Автор: Валентин Стоев

Михаил Миков поема юздите на БСП

Михаил Миков е новият лидер на БСП. Това се случи, след като той и Драгомир Стойнев стигнаха до балотаж за лидерския пост в партията.&n...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com