Кебапчета вместо книги

40266
Кебапчета вместо книги

Честит ден на книгата. Това е, спокойно може да се каже, събитието на днешния ден. Денят, наречен, така да го кажем, на най-голямото човешко достижение. На инструмента, който определя света.

Книгите са висшата форма на човешката еволюция. Защото те съхраняват и разпространяват знанието на хората, те са двигател на новите идеи и новите неща, които подобряват живота ни. Те са най-силното оръжие за формирането на човешкото съзнание. Истинското писано слово остава – и магията му винаги удивлява, защото когато нещо стойностно е написано, то автоматично става по-видимо, по-авторитетно, по-истинско. А чрез книгите хората разширяват мирогледа си и стават по-добри експерти в работата си – независимо каква е тя

Писмо до българския избирател

Скъпи, избирателю, от години те чувам да се оплакваш, че политиците пак са те излъгали. Донякъде си прав. Мнозина от политиците имат н...

След два дни започва официалната предизборна кампания за вота за Европейски парламент. Досега поне аз не видях някоя от по-големите и по-малко големите партии, която да подеме агитация, основана на подобряване на образованието. Или поне да го посочи като един от приоритетите си. Разбира се, все още има цял месец, в който официално партиите да се представят. Но едва ли има и един човек, който да се сеща що е то книга не само на днешния ден, който да вярва, че някой по-известен политик или по-голяма партия у нас ще отвори и дума за двигателя на прогреса – образованието и книгите.

В два поредни дни Actualno.com публикува материали какво е отношението на държавата към интелектуалния труд. Отношение като след сношение. А образованието и интелектът трябва да са на първо място. Защото иначе ще гледаме непрекъснато по новини и сутрешни блокове как едикое си семейство гладува, мизерства, кара без ток. Както днес, когато беше показано семейство, живеещо без електричество почти три години. И накрая на репортажа майката каза, че е готова да работи, но нещо, което не изисква квалификация – хигиенистка например. Да, от такива хора има нужда. Но когато имаме цяла държава такива хора, вече положението е страшно. И я имаме, защото целенасочено и упорито политиците ни разрушиха образователната ни система, вместо да я подобряват. За да си имат овце, а не хора насреща, които да ги принудят и да изискват да работят, а не да крадат.

До евроизборите останаха месец и два дни. Това е времето за избор. Искрено се надявам, че ще видя поне една партия или един независим кандидат от 27 политически субекта да представи стратегия за образованието в България, тази стратегия да е поне малко смислена и да е основата на кампанията му. За такъв човек/такава партия ще гласувам без да се замисля. А на другите, които ловят маймуни с кебапчета, просто ще помахам жизнерадостно с ръка. Може и с определена конфигурация на пръстите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com