КТБ - ... тате баница

11114
КТБ - ... тате баница
Снимка: БГНЕС

Ако някой някога се е заблуждавал, че реформаторската власт, начело с Бойко Борисов, ще изкара наяве всички връзки в аферата „КТБ”, то краят на миналата седмица категорично показа – пак нищо няма да стане. Нищо, абсолютно нищо.

Зад купчината приказки, хвалби и тупaния по гърдите от страна на Борисов, който отдавна се самопровъзгласи за експерт на експертите, защото може да обясни всичко на най-простоватия език, блеснаха ослепитело три факта.

Европейските радикали станаха първи приятели на Путин

Състоялият се в Санкт Петербург "Международен консервативен руски форум" се превърна в истинска сензация дори и за стандартите на Русия...

Първо – създадена беше Временна анкетна комисия, начело на която стои ... бивш здравен министър. Десислава Атанасова ли точно ще изяснява зависимостите покрай КТБ? Може и някоя рецепта да напише, като се наприказват в тази комисия. Всеки знае, че такива комисии се правят за шум – ехо, което глъхне ли глъхне. В случая обаче даже силица за ехо няма да има – винаги устатата Атанасова този път само смънка как по времето на ГЕРБ банки не фалирали. Не фалирали, ами само прибирали – такива работи като „Виваком”, „Дунарит”, „Авионамс”, НУРТС.

Второ – ГЕРБ ще прави законодателство, чрез което прокуратурата щяла да разваля каквито си поиска сделки. Ами честито – официално Цацаратурата ще е инструмент на Борисов, който да управлява и законодателно, и изпълнително, и съдебно. Истински лидер и Слънце! Такива сделки, като тази за едното евро, съвсем спокойно могат да се развалят и сега през съда. А могат и въобще да не се обсъждат, ако държавата си държи т.нар. златна акция в ключови предприятия като „Виваком”, „Дунарит”, „Авионамс”, НУРТС. В БТК да не би да нямаше златна акция? И да не би държавата да не се отказа от нея по времето на Орешарски в края на септември, 2013 година? А дотам как се стигна – за четири месеца само ли беше подготвен този отказ?

Не е законодателството проблемът, а хората. В Румъния са не по-малко крадливи, но се оказа, че има достатъчно, на които им пука и не искат мошеничеството да затрие държавата им. У нас няма матр’ял – вождът една истина каза, много болезнена.

Трето – "Четири години не дадох една банка да се срути в най-тежката финансова криза в света. Свърши кризата и те събориха банката". Велика мисъл на истински великан. Така е, Бате Бойко – само се чудя как въобще сме дишали преди теб. Както заяви вчера Емил Кошлуков – когато говориш с малограмотни хора и се сблъскваш със стена, то ти писва. И на мен ми е омръзнало да слушам как с уверен, менторски глас главата на изпълнителната власт ръси дебелашки лъжа след лъжа. Но още не ми е писнало съвсем и затова припомням:

Ще хапне ли Борисов пет порции руска салата?

Няма край на веселбата в нашата държава. Току се появи поредният сервитьор - ежедневно и ежечастно дори се намират такива и ни носи пор...

Развитие на КТБ по официални нейни отчети за управляваните активи от банката (в левове)

2009 година – 2 035 883 000 (управлява ГЕРБ)

2010 година – 2 702 755 000 (управлява ГЕРБ)

2011 година – 4 044 378 000 (управлява ГЕРБ)

2012 година – 5 637 169 000 (управлява ГЕРБ)

Поуките от Сърница

И какво стана в крайна сметка на първите избори в новата община Сърница? Кандидатът на ДПС Неби Бозов разби кандидата на ГЕРБ Мустафа А...

Такива ми ти работи за крепенето – нямат цвят плещите, крепили тая схема!

За финал – когато видя вместо Явор Дачков прокуратурата да иде до Белград или поне да си включи Skype-а и да поразпита Цветан Василев, когато видя как провери думите му и подкара наред, като почне от този същия дебеловрат, който ни разправя да не гледаме Румъния, тогава може и да повярвам, че ще я бъде България. Но няма да се случи – защото прокуратурата ще трябва да съди хранилката. Затова дотогава – КТБ. А истината ще чака Цветан Василев да се пренесе в един по-добър свят, та нотариусите, при които е оставил кирливите ризи на всичките ни политици с поне малко власт, да вземат да пуснат документите. И да лъсне всичко!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com