Цацаров да си посипе главата с пепел!

32102
Цацаров да си посипе главата с пепел!
Снимка: БГНЕС

Няма обяснение за наглостта на Местан, който твърди, че ДПС е в бяло, бяло, та чак прозрачно за аферата КТБ, при положение, че междувременно документално се доказа, че висшите апаратчици на турската партия, тези, повечето от които вече 26 години търкат скамейките в парламента, имат кредити, сума-сумарно, за над 1 млрд. лева, лично разписани от Цветан Василев, колко от тях необезпечени, тепърва ще се разбере, а тандемът майка и син "Ирена Кръстева-Делян Пеевски" отделно 19 необезпечени кредита! Местан, Местане - тепърва ще се доказва колко са и твоите КТБ-пачки - през свързани лица, разбира се! И нищо чудно, освен наглец, да се окажеш и лъжец!

Друг потенциален ДПС-клиент на прокуратурата е и заместникът му Йордан Цонев - този плаващ политически субект, и той тепърва ще се разгръща прокурорски, казват запознати! Голяма кариера в Съдебната палата му предстои на този човек, допълват още запознатите - почти като на доброто му аверче от СДС и ДПС Христо Бисеров - ако го открият, разбира се!

Цацаров видя "поход за овладяване на прокуратурата" от Реформаторите

"Проблемът не е в това дали 3/4 от депутатите ще могат да свалят главния прокурор. Всъщност тези, които го предлагат е добре да се спр...

Но сега-засега и Местан, и ДПС са някак встрани, далеч по-актуален е Сотир Цацаров - главният прокурор на Република България отдавна е на дневен ред, негова е инициативата - за КТБ, и не само за КТБ; но тя някак все не идва; дреме ли, дреме Цацаров; съзерцава ли, съзерцава и чака ли, чака - време да мине! Да тече давност, пък после - ще видим!

Какво още чака Дебелака, къде е главният прокурор, за него друг негов предшественик, който пък беше тотално бръмнал, беше казал, над главния прокурор - само Господ; защо не ги подхваща! Не му ли стигат на Цацаров 4,3 млрд. лева (засега!) народни пари, които се издимиха през трезорите на пирамидата КТБ! Или и той е част от играта, или и той е в глутницата, която ограби най-бедното население в Европа с поне 10, ако не и 15, милиарда грешни пари - без това да е окончателната сметка!

Защо отдавна вече не са клиенти на прокуратурата следните КТБ-труженици! Вижте ги:

- Човек се хваща за главата, когато разбере, че Белградският апелативен съд отказва да върне главния виновник за националния обир Цветан Василев, защото Българската главна прокуратура е изпратила искането си за екстрадацията му БЕЗ задължителна юридическа АРГУМЕНТАЦИЯ! Това си е скандал, откъдето и да го погледнеш!

((На прокуратурата подобни "пропуски" явно са й присъщи, щом и съдебният състав, който не прие искането на обвинението за най-тежката мярка - "задържане под стража", за печално нашумялата съдийка Ченалова, присъждайки й най-леката - "подписка", със същия довод - липса на аргументация "гнилата ябълка" сега си се разхожда на свобода и си подсвирква! Само тя си знае защо Цацаровите хора са я пожалили!);

Прокуратурата вече е поискала всички документи по производството срещу квесторите на КТБ

Изискали сме всички указания, които са били давани на квесторите от БНБ. Това каза пред журналисти преди заседанието на ВСС главният п...

- След Василев е Иван Искров! Не е истина, че ръцете на Цацаров са вързани за действия срещу гуверньора на централната банка. Вече - на час по лъжичка - се насъбра толкова уж "случайна" информация за своеволята и закононарушенията на шефа на БТБ, че ако не друго, на първо време Искров задължително трябва да бъде поне поразпитан! Цацаров, обаче, съзерцава, и чака - какво още, и той не знае! За певецът Искров наизлезна толкова компрометираща информация, че ако ставаше дума за достоен човек, то той отдавна трябваше да се е гръмнал! Образно казано!

- Същото важи за прословутата подуправителка на БНБ Нели Кордовска, която си изтегли милионите от КТБ, образно казано, 15 минути преди банката да потъне! Ден преди хората на Цацаров и МВР да нахлуят на етажа на Цветан Василев на бул. "Цар Борис III" и да предизвикат едва ли не национална банкова криза, госпожа банкерката плюла на сурата си на уж честен и безкористен защитник на населението и с безпрецедентен служебен плонж спасила тлъстата си сума, която умишлено се крие! А Нели Кордовска има пряко отношение и към продънения банков надзор, който е трябвало навреме да "подуши" и предотврати административно ставащото в КТБ още в зародиш! И се питаш, има ли в Наказателния кодекс параграф и алинея, която да праща в затвора служител заради съзнателно (при това, доказано!) неизпълнение на служебните си задължения!

В тоя кюп са и другите двама подуправители на БНБ - тях Цацаров, ако все пак се вразуми, също не трябва да забравя!

- Нека потърпим и видим ще се престраши ли главният прокурор, когато синдиците приключат работата си, да захапе и нашумелите напоследък т. нар. "цесионери", тарикатите, начело с министър Вежди Рашидов и бившия премиер Иван Костов!, които приложиха светкавично и по брилянтно-ганстерски начин така нареченото прихващане на кредити с депозити! Тези Александър Матросовци на собственото си благо показаха чудеса от храброст, за сметка на останалите вложители, и успяха буквално в 89-ата минута да спасят парите си в КТБ, други пък, също с незаконни банкови операции, се изхитриха и успяха да се вместиха в лимита на гаранционния фонд, спасявайки по тоя начин по 100 000 евро от милионите си! Няма лошо, но как изглеждат нещата през очите на другите, които не направиха това!

- Къде дрема и прословутият ДАНС; има ли Писанчев сметки в КТБ, ходил ли е и той, горкият, в кабинета на Цветан Василев - много ясно е, че неговите посещения, ако има такива, са вписани не в портиерската, а в "почетната" тетрадка на гостуващите в КТБ - там по всяка вероятност са написани имената и на други видни българи, главно политици, бизнесмени, културни дейци, спортисти, и т.н. Да, ама на финансовите разузнавачи на Писанчев това им е била работата, наистина ли - както се твърди - ченгетата със заплати "до тавана", както прокоратурата - са дремали и са си чоплели носа, докато банката е била ограбвана, или само са се правели, че дремят - ето още работа за Цацаров, с която той явно отказва да се захване, и защо ли! Дали пък бившият шеф на ДАНС не му е скъпа дружка, съученик, приятел от махалата, или нещо такова!

Прокуратурата подхваща и БНБ заради квесторите в КТБ

Прокуратурата ще разследва действията на БНБ, свързани с промяна на договорите за преференциална лихва в КТБ. Това съобщи в Брюксел гла...

В тази групичка потенциални клиенти на Цацаров е и позабравеният вече бившият главен секретар на МВР, многоуважаваният генерал-майор Светозар Лазаров - помните ли го! Като пиявица се беше впил в държавната софра това момчурляче, едва го отстраниха от бозката - този полицейски корифей (помним акцията му в Лясковец!) и шефът му, бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, и той, като един друг войн на ДПС - Пламен Орешарски, също проспа - уж, де! - бая държавни работи и сега се е скрил в миша дупка - разбирай в т. нар. Библиотекарски институт с Шестака Димитър Иванов начело! В очакване на удобния момент - те си знаят за какво!

- Не му ли е интересно на Цацаров да разбере и друго - защо три месеца преди КТБ да се разклати Орешарски и финансовият му министър Чобанов наредиха на държавните фирми да извадят авоарите си от нарочената банка, а когато се разбра, че Василев и Пеевски - който също целево си изтегли малко по-рано милионите от КТБ, ще фалират съзнателно трезора, не реагираха за да го спасят, така както спасиха ПИБ, другата нарочена за разклащане! Орешарски и Чобанов, каза го и премиерът Борисов, са съучастници в ограбването на КТБ и държавата със (засега!) 4,3 млрд. лв.! И трябва двамцата да си кажат - кого послушаха, какво целяха и колко получиха за това! Пак работа за Цацаров, от която той бяга като дявол от тамян!

Има и друга прокурорска клиентела на аферата "КТБ", но нека е дотук. С добавката, че ако иска да е честен и да си върши работата, Цацаров трябва да се самосезира и за... самия себе си. Факт е, че той и ведомството му бяха, които първи внушиха страх у населенето от повсеместна банкова кризата! По-специално, от чудовището КТБ. Цацаров прати хората си в централния офис на Цветан Василев да го обискират! Е, после се извини - чудо невиждано, Главна прокуратура да се извинява - направили грешка, цял свят ни се изсмя! Пак Цацаров арестува по искане на приятелчето Пеевски трима невинни, които уж искали да убият съдружника на Василев по негова поръчка, разбира се; Цацаров и на тях се извини, което, обаче, не отменя иска на "погрешно" арестуваните - към кого? - към държавата България, разбира се, за обещетения към съда в Страсбург - три по 100 000 евро, които, досещате се, кой ще плати! Във всеки случай не Сотир Цацаров! Злите езици говорят, че точно заради собстеното му участие в аферата "КТБ" главният прокурор не предприема нищо (или почти нищо) за разплитане на кълбото!

Накрая? Стига сте ни залъгвали с разните списъци - портиерски, слугински, сектетарски. Извадете истинския списък на лицата и фирмите, които са теглили кредити от КТБ. И най-вече - на лицата и фирмите, получили необезпечени кредити от КТБ. Цветан Василев е откраднал парите, той е , така да се каже, главният крадец, но - правейки се на Робин Худ - голяма част от тях Робин Худ е рездал на частни лица, частни фирми и всевъзможни организации, приклекнали на четири крака на килмчето! Ако Цацаров още малко пасува, предложението за инпийчмънт на главния прокурор ще стане от пожелателно задължително! И после - по румънски!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com