БСП като НДСВ!

13130
БСП като НДСВ!
Снимка: БГНЕС

След НДСВ, и БСП се е запътила към изхода на българската политика. Казват го и последните социологически изследвания - на "Алфа Рисърч" и "Екзакта". За БСП днес биха гласували не повече от десетина процента, а такова падение не са си мечтали дори и най-големите й политически душмани от началото на демокрацията!

Защо БСП чезне? Първо, защото след Живков БСП не случи на лидери - първо бе Луканов, който в демократичните си години живя и работи най-вече, за да унищожи България! И успя, връчвайки я след себе си на мутрите; после с Виденов начело БСП експериментира младежко недозряло лидерство на гърба на държавата и за малко да я унищожи; трети бе Първанов - зает да си разчиства сметките с конкуренцията и най-вече да използва партията, за да стане президент, което се оказа пагубно за нея; четвъртият, Станишев, досущ като ментора си, употреби стогодишницата за собствената си кариера в Европа и най-безогледно направи имиджа й – сред своите, разбира се! - на пух и прах, за да сложи на финала на лидерския стол най-неподходящия от съратниците си - Михаил Миков, който със сигурност да свърши черната работа! БСП, подобно на НДСВ, да загуби всякакво влияние върху политическия живот на страната и малко по малко да стане за присмех, което, впрочем, вече е факт!

Нинова: В БСП няма враждуващи фракции

Няма да участвам в местните избори като кандидат за кмет, заяви Корнелия Нинова, заместник-председател на парламентарната група на "БС...

Защо Миков е на път да забие последния пирон в ковчега на БСП? Първата и най-важната причина е неспособността до последно на Миков и миковци да позиционират партията си в геополитическото пространство. БСП със сигурност е единствената партия на света, разкрачена по този начин - хем е твърдо за евроатлантическата ориентация на България, хем зове страната да се включи в Путиновия евразийски съюз, който - забележете! - освен политически и икономически е и военен! Миков и сие не могат да обяснят как да стане - България да бъде едновременно член и на НАТО, и на евразийската военна структура, както и да се нарича тя - защото и самият Путин още не е наясно!

На Миков се пада честта да затвори вратата. Но в интерес на истината не може да му се отрече, че напоследък прави отчаяни опити за реанимация - собствена и на партията! В публичното пространство вече нашумя(ва) старата демагогска инициатива на социалистите, и най-вече на председателя Миков, за т. нар. данък "Богатство", която - кой знае защо - се провали и не мина в предишния парламент, по времето, когато точно той беше негов председател!

Сега десетпроцентните социалисти на Миков се опитват - вече като опозиция (демек страдалци, от които нищо не зависи!) - да направят мили очи на малкото останали им симпатизанти (евентуално и на онези, които са ги изостовили и се подвизават при конкуренцията от АБВ и "Атака"!) с данък, който не засяга бедните! Знаят отлично Миковците, че подобно разделение на обществото е антиконституционно и че управляващото мнозинство никога няма да го допусне, но въпреки това го лансират и напират предложението им да влезне в дневния ред на парламента по най-бързия начин, за да видят "онеправданите", че има кой да се грижи и бори за тях; че "есть такая партия", и че тая партия се нарича БСП!

Бойна задача за спасяване на Партията на спешно заседание на изпълнителното й бюро получи и отговорникът за медийната политика и общуването с масите, главният трол на БСП Антон Кутев - да бъде раздута и изведена до скандал с национално значение разправията на министъра на културата Вежди Рашидов с хористи от "Йоан Кукузел" в Лувъра. Да бъде яхната инициативата на уж независимите, а всъщност леви интелектуалци за масов протест по тоя повод пред Министерския съвет и културното министерство, като преследваната цел е протестът да превърне в многодневни шествия по подобие на шествията от 2013 година! За сведение:Най-доброто, което се прочете в медиите по повод на протеста и напъна на БСП да го оседлае, е едно анонимно съждение, което обиколи интернет и дословно гласи, че "френски революции не се правят всяка година, у нас се случи веднъж през 2013-та, а следващата ще е най-рано след... две, даже три поколения!". Чудесно казано, и точно!

Няма лустрация без тоягазация

Комисията по досиетата да се закрие, защото хем е орган, съставен на партийна основа, хем нарушава Закона за държавната тайна. Това пои...

Идват поредица от избори - сега местни, после президентски, европейски, парламентарни... И пак отначало... За разлика от НДСВ, БСП бавно ще отмира! Процент по процент! И като комунист на разпит - тегаво, мъчно и мрачно, на час по лъжичка...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com