Старият тенис лъв Федерер се оказа по-силен от нашето младо лъвче Григор

50546
Старият тенис лъв Федерер се оказа по-силен от нашето младо лъвче Григор

Една година без един ден по-късно – тенис легендата Роджър Федерер отново влезе в ролята на учител и изнесе урок на първата ни ракета Григор Димитров как се играе в зала. Федерер показа защо е считан за най-добрият играч в зала със страхотно бързия си стил на игра и сломи Григор в два сета – 7:6 (4), 6:2. Пълен LIVESCORE от мача можете да видите в Sportline.bg.

Добрите новини за Григор все пак не липсват – и Милош Раонич, който му е пряк съперник за място в Лондон, загуби на четвъртфинал в Базел, а след днешната си загуба от Борна Чорич също на четвъртфинал в Базел, световният номер три Рафаел Надал обяви край на сезона си – той няма да участва на Финалния Мастърс в Лондон, тъй като на 3 ноември ще се оперира, за да премахне мъчещия го апандисит. Предстои последният турнир в календара на ATP – Мастърсът в Париж, където Григор задължително трябва да стигне по-напред от Милош Раонич, за да има шанс за Лондон.

Тенис шоуто е факт - Григор Димитров срещу Роджър Федерер

Измина една година, откакто най-добрият български тенисист Григор Димитров за пръв път се изправи срещу идола си и жива легенда на тени...

Първи сет

Началото на мача беше наелектризиращо – Федерер вдигна на крака публиката с нападателна игра и две точни излизания на мрежата плюс страхотен печеливш форхенд по къс диагонал, като стигна и до точка за пробив, но Григор се измъкна с мощен сервис и прецизен форхенд.

Стартът на мача беше показателен – швейцарецът натискаше повече и играеше с много ранно вземане на топката – стил, в който няма равен на ултра бързите настилки в зала. За щастие Григор поддържаше висок процент на първи сервис и удържаше. Геймовете вървяха със скоростта на светлината, до 5:5. Тогава първо Григор трябваше да измъква подаването си след гейм, продължил 14 минути, в който спаси и точка за пробив, а след това Федерер най-после изигра по-слаб гейм и Григор стигна до общо четири сетбола, включително 15:40. Точно в критичните моменти обаче швейцарецът не трепна и не даде никаква възможност на нашето момче да удари, вкарвайки нещата в тайбрек, а там Григор започна много лошо с два минипробива пасив след грешка от форхенд и от смач. Федерер върна българина в тайбрека в шестата точка, при която сбърка бекхенд по правата, но до края на сета не допусна повече грешки – 7:4.

Втори сет

Григор Димитров преболедува швейцарски синдром

Изключително труден мач, изключително трудна победа – това е накратко резюмето на първия мач на Григор Димитров на престижния тур...

След успешния за него край на първата част, Федерер удари рано във втората – той проби за 2:0 Григор, след като за целта му трябваха три точки за пробив и след като българинът изглеждаше, че ще се измъкне от 15:40, спасявайки с печеливш форхенд-диагонал и ас първите две възможности, дошли след изящно воле и печеливш бекхенд на Федерер.

Оттук насетне швейцарецът стана непробиваем на сервис, като особено във важните моменти беше железен – например при 4:2 в своя полза и 30:30 на свой сервис, когато при потенциалната опасност наниза два поредни аса. А за финал Федерер проби още веднъж, за 6:2, след като Григор изкара форхенда по правата в аут, швейцарецът спря разиграването и поиска "Ястребово око", което показа, че печели мача. На полуфинал Федерер излиза срещу хърватския гигант Иво Карлович.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com