Ще успее ли Пиронкова да мине първи кръг на "Ролан Гарос"?

20491
Ще успее ли Пиронкова да мине първи кръг на "Ролан Гарос"?
Снимка: Getty Images/Guliver

Поредното сказание от „Легендата за червената земя” вече трепти на устните на разказвача. В неделя, 24 май, от 12:00 часа българско време, то ще почне да се лее и да чертае нови чудни краски в романите с тенис приказки. Защото – започва „Ролан Гарос”!!!

Вторият за годината турнир от Шлема ще предложи уникални емоции – особено предвид изтегления вече жребий и при мъжете, и при жените. А една от най-големите сладости на толкова големи спортни събития, особено и като участват българи, са прогнозите. Едва ли е имало човек, който да не е искал да надникне в бъдещето за нещо, което му скъпо, интересно, любопитно. Нека заедно направи този опит – с анализа нa Sportline.bg и Actualno.com на схемата при дамите.

Жребият за "Ролан Гарос" е хвърлен - вижте какво се падна на Григор и Цвети

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров изтегли много тежък жребий за тазгодишния "Ролан Гарос". Българинът, който е поставен под ...

Българското участие


Първата ни ракета Цветана Пиронкова изтегли доста тежък жребий. Още на старта тя ще трябва да играе с поставена – номер 22 в схемата, чехкинята Барбора Захлавова-Стрицова.

Преди срещата Цвети няма особени поводи за оптимизъм. Тя има само две победи на клей този сезон – срещу Олга Говорцова в Прага и срещу Камила Джорджи в Мадрид. Успехът срещу италианката е всъщност единственият качествен мач на Цвети на червено дотук. Все пак добрата новина за Цвети е, че досега има две победи в четири мача срещу чехкинята, като последната беше на тазгодишния Australian Open с категоричното 6:4, 6:1. Стрицова също не показва някаква велика форма, но все пак направи един по-силен турнир в Мадрид, където спечели срещу Южени Бушар и Варвара Лепченко.

Тенисистите ни запазват позиции в ранглистите, Надал е вече седми

Сериозни промени настъпиха в световната ранглиста при мъжете след приключването на четвъртия за годината Мастърс турнир – този в ...

Ако все пак Пиронкова спечели, то тя има шанс за нещо по-съществено, защото във втори кръг би играл с непоставена състезателка и чак в трети може евентуално да засече Винъс Уилямс, Слоун Стивънс или някоя изненадваща съперничка. Супер успех вече би бил мач във втората седмица, където най-вероятно би играла с някоя измежду Серина Уилямс и Виктория Азаренка.

Прогноза: Първи кръг/Трети кръг

Какво очакваме да е развитието на женската схема - научете в Sportline.bg. Очаквайте утре, 24 май, прогнозите ни и при мъжете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис