Робен: Когато падаме за дузпа, трябва да е умно!

11865
Робен: Когато падаме за дузпа, трябва да е умно!

Ариен Робен разказа за падането в 94-ата минута на мача с Мексико, с което изработи дузпа за Холандия. Съотборникът му Клаас Ян Хунтелаар я изпълни перфектно и опъна мрежата на южноамериканците за 2:1. Така "лалетата" направиха пълен обрат в трети мач на шампионата в Бразилия и се класираха за 1/4-финала. В груповата фаза "оранжевите" се измъкнаха от тежка ситуация срещу Испания и от 0:1 удариха с 5:1, а след това и с Австралия - от 1:2 до 3:2. Досега три такива обрата на едно световно първенство е правил само отборът на ФРГ на Мондиала през 1970-а.

"Казвате, че съм паднал прекалено леко? Ами... трябва да падаме умно, обясни Ариен Робен. - Попитах Хунтелаар дали ще бие дузпата. Беше напълно уверен в себе си. Усетих, че това е неговият момент! Той е много класен нападател, а освен това - беше доста по-свеж, имаше сили. Точно 5 минути преди края на мача ние губехме, но не престанахме да се борим, да се сражаваме на терена, да търсим гола. Ако още съвсем малко подобрим играта си, много велики неща може да ни се случат!".

Въпреки загубата Очоа стана играч на мача Холандия - Мексико

Вратарят на мексиканския национален отбор по футбол Гилермо Очоа бе избран за играч на мача между Мексико и Холандия (1:2), съобщава оф...

Холандия получи правото да изпълни дузпа за първи път от 26 мача. Към този момент единствено отборът на Швейцария е с по-дълга серия без да са отсъждани 11-метрови наказателни удари в негова полза. Селекцията на Отмар Хицфелд е в серия от 32 мача без дузпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com