Покер Обири в САЩ

8108
Покер Обири в САЩ

Откакто покера еволюира през всичките тези години е имало крадливи герои, които са се промъквали наоколо, решени да ограбят трудно спечелените ни пари. С покер бума, за съжаление дойде и рязкото покачване на обирите на домашните игри навсякъде в щатите. Трябва ли да се тревожим? Какви предпазни мерки да вземем? Списание Блъф изпрати Джей Бъсбий да разбере.

Само 22:00 е в събота вечер. Вече сте от няколко часа, четири бири и десет крилца в седмичният турнир и се чувствате добре. Върви ви на масата и тъкмо сте ударили flush draw. Наблюдавате дилъра, събирайки информация за опонентите ви и броите чиповете си, които сте готови да вкарате в пота.

И тогава задната врата се отваря, един човек се втурва и опира пистолет в лицето ви и внезапно търн картата не изглежда толкова важна вече.

Пиршеството на крадеца

Мислите, че няма как да се случи на вас? Помислете си пак. С набирането на все по-голяма популярност на домашните игри (легални или не), те се превръщат във все по-примамлива цел за разбойниците. Не е възможно да се очертае колко такива грабежи се случват. За много от тези престъпления не се подават сигнали, т.к. покер играта често е нелегална, но престъпленията са реални; те се случват и дори покер играчите, които играят само през уикендите, трябва да са наясно с тази възможност.

Феноменът на покер обира всъщност не е никаква изненада: Парите в брой винаги привличат интереса; колкото повече покер игри има в даден град, толкова повече цели има за крадците. Парите в брой не винаги са основната движеща сила за обирите, но наивността и ниската степен на сигурност са. По-голяма част от домашните играчи, като цяло вече нямат връзки с престъпният свят, както е в криминалните филми. Комбинирайте това с факта, че гарда му е паднал, т.к. вниманието му е насочено към боята и асата и вече е налице ол-инклузив маса за крадците.

Статистики на ФБР

Според последните статистики на ФБР, 401,326 обира са били извършени през 2004 г., съотношение от 137 на 100,000 човека. Домашните грабежи, най-бързо растящият клас обири от 2000г. насам, съставляват 14% от общите докладвани обири. Някои от последните инциденти свързани с покера, включват следното:

През 2004г. двама въоръжени крадци задигат повече от $15,000 от осем играчи в покер игра в Хънтингтън, Западна Вирджиния.

Низ от игрови обири заемат място в Остин, Тексас от края на 2004г. и 2005г. През 2006г. една нелегална покер зала в Далас, бе нападната от кръстоносния поход на анти-покер фанатици, които искат да премахнат нелегалните игри от Тексас.

Ликинг Кънтри, Охайо е бил арена на няколко обира, включително един, в който крадците задържат заложници в местният Lions Club и се измъкват с $3,000.

В Манасас, Вирджиния, две въоръжени лица ограбили покер игра през 2006г. с $500 бай-ин. През ноември 2005г., въоръжен мъж задигнал $5,000, заедно с часовници, ключове и мобилни телефони от Hold’Em игра близо до Феърфакс, Вирджиния. Организаторите на играта заподозрели, че крадците са научили за турнира от онлайн покани.

Покер уменията, които трябва да имате

В началото на века студентът от Бъркли Дейвид Дейншгар започва да играе професионално покер. Между 2005 и 2009 година вече в спечелил $...

Моделът

Моделът на покер крадците е с една и съща тенденция в повечето случаи - нахлуват, някои носят оръжия, вземат парите и си отиват преди флопа. (Знак за един аматьор обирджия: Втурва се към чиповете.) Някои обирджии ще вържат ръцете на играчите или ще ги принудят да се съблекат; рядкост е за грабеж да ескалира до насилие, т.к. повечето играчи са достатъчно умни да дадат парите, за да накарат крадците да излязат през вратата.

Фактът, че домашните игри са нелегални в много щати, дава на престъпниците допълнително предимство: Много от жертвите не могат да се оплачат в полицията и да подадат жалба, без да признаят своето собствено престъпление. Например, когато полицията в Атланта разследва сигнал за грабеж през февруари 2006г. Те открили, че апартаментът, който бил домакин на „случайна“ покер игра, де факто бил казино, пълно с нищо друго освен покер маси.

Това води до една важна разлика: Разликата между една истинска квартална покер игра и подземна афера с високи лимити. Още една причина да не се опитвате да доведете Teddy KGB в града си: Може да се вкарате в кръстосан огън на вендета. „Най-ожесточените покер обири тук са свързани с азиатските хазартни игри,“ казва Дарън Молони, който отговаря за връзките с обществеността за окръг Гуинет, Джорджия, полицейското управление. „Това са сериозни суми пари; това са изключително незаконни игри – и често са обект на обири, когато някой загуби много пари и реши да се върне и да се опита да си ги получи обратно.“

Старата школа

Българин спечели 1 859 000 долара на покер

Димитър Данчев (27 години) е новият шампион в десетото издание на PokerStars Caribbean Adventure, един от най-големите покер турнири в ...

Комарджиите от старата школа ще ви кажат, че обира на покер играта не е нещо ново. Назад във времето (преди ESPN), грабежа бил реален професионален риск и комарджиите стоели на всяка маса, знаейки че има някакъв шанс да ги ограбят преди края на вечерта. Те държали две отделни пачки (плътно навити на руло) в очакване на обир: по-малка за даване на крадците и друга по-голяма, която да хвърлят зад хладилника, в случай че се появи неприятност.

Е, когато почука беда на вратата ви, как можете да предпазите играта си от това да се превърне в сцена на Тарантино? Какво можете да направите, за да минимизирате шансовете да бъдете ограбени и да максимизирате шансовете си да видите друга игра, ако станете жертва? Полицията препоръчва следните стратегии:

Поддържайте нещата прости

Най-лесният начин да стоите в безопасност е да знаете с кого споделяте масата. Ако имате редовна групичка от дузина приятели, шансовете са добри да не ядосате един от тях, който да се върне и да ви ограби или да каже на хора, които биха го направили.

Също така е вероятно да не привлечете вниманието на полицията, ако сте съвсем малко приятели в частна игра. „Законите на Вирджиния са много прости,“ казва Ричард Хенри от полицейското управление на окръг Феърфакс. „Ако трябва да плащате, за да влезете в играта, тогава започваме да обръщаме внимание.“

10-годишен почитател на историята ще заведе семейството си на екскурзия в България с играта "Букварино"

Щастливецът Величко Костов от Пазарджик е третият победител от томболата на играта „Букварино“. Той показа отлични познания...

Не рекламирайте

Ако решите да разширите играта си, не бъдете идиоти. Покерът е достатъчно популярен в наши дни, че можете да откриете много риби само като се огледате. Всеки познава един приятел на приятел, който иска да влезе в игра. И за да не се разочаровате, не рекламирайте $100 бай-ин играта си в интернет. Така проправяте път към вратата си за кандидат-обирджиите.

Бъдете внимателни с охраната

Помните ли епизодите с покер игрите на Семейство Сопрано? Около масата имаше бодигарди, които да държат най-тъпите престъпници далеч от екшъна на масата. Въпреки, че е изкушаващо да мислите, че можете да разчитате на собствените си мускули, бъдете изключително внимателни. „Ако става въпрос за легално предприятие, със сигурност е допустимо да наемете охрана, стига да следвате правилна процедура,“ казва Хенри. Въпреки това, „правилната процедура“ не би включвала събирането на пари от играчите ви, за да платите на охраната или пък слагането на зет ви до вратата с пистолет в ръка; може да се окажете в един свят на правоохранителна болка, ако ченгетата се появят или, не дай си Боже, започне стрелба.

Предайте се

Регионалната библиотека в Ловеч прави игра за читателите

Забавна и полезна игра за своите читатели организира регионалната библиотека "Проф.Беню Цонев" в Ловеч. Това съобщиха от самата библиот...

Парите ви не струват живота ви. Ако сте изправени пред дулото на пистолета, професионалистите препоръчват да не се опитвате да се правите на каубой, просто предайте парите. В много случаи, отвръщането на удара срещу един въоръжен стрелец може много бързо да ескалира от една лоша ситуация в трагедия. Полицията препоръчва да се опитате да запомните, каквото и да е отличително у крадците и да сте сигурни, че сте ги предупредили за неочаквани изненади, като това, че братовчед ви е отишъл за бира и трябва да се върне всеки момент.

Играйте разумно

„Всяка ситуация е различна,“ казва сержант Кевин Лости от полицейското управление на град Атланта. „Виждал съм ситуации, в които хората дават на крадците това, което искат и все пак ги прострелват. Виждал съм ситуации, в които хората могат с разговор да избегнат обира. Но в повечето случаи, ако някой опре пистолет в мен, аз съм склонен да им дам това, което искат.“

Накратко, всеки, който е достатъчно умен, за да спечели в покера е достатъчно умен, за да се подготви и да реагира адекватно, ако се появи най-лошият сценарий. Бъдете нащрек и ще успеете да се задържите наоколо в следващата ръка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт