Походът на Бразилия към Шестата опустоши и Колумбия

14804
Походът на Бразилия към Шестата опустоши и Колумбия

Бразилия върви уверено към шестата си рекордна световна титла, след като елиминира втори сериозен отбор по пътя си към целта. В четвъртфиналния мач "селесао" отстрани очаровалият с играта си тим на Колумбия, побеждавайки с 2:1.

Домакинът на Световната купа изненада с атакуваща игра и ранен гол в 7-ата минута, дело на Тиаго Силва, но през първото полувреме. През втората част "златистите" отстъпиха инициативата на съперника, който запази надеждите си с гол от дузпа, дело на Хамес Родригес в 80-ата минута. 

Въпреки всичко, Христос Спасителя запази вратата на бразилците суха до края на мача. Екстаз за "селесао" и сълзи за Колумбия.

И двамата треньори бяха подредили съставите си в схема 4-2-3-1. Луиш Фелипе Сколари бе заложил на Жулио Сезар на вратата, Силва, Луис, Майкон и Марсело в защита, Паулиньо, Оскар и Фернандиньо в халфовата линия, а в атака – на Неймар, Хълк и Фред, изнесен напред.

В състава на Хосе Пекерман Давид Оспина бе на вратата, пред него в защита Сапата, Йепес, Армеро и Сунига. В халфовата линия той бе подредил Куадрадо, Хамес, Гуарин и Санчес, а в атака щяха да действат Гутиерес и Ибарбо.

Вияш-Боаш: Колумбия играе красиво, но Бразилия ще е на финал

Треньорът на Зенит (Санкт Петербург) Андре Вияш-Боаш сподели впечатленията и очакванията си от световното първенство в Бразилия. Португ...

Мачът започна със силни начални минути за Бразилия. Малко изненадващо, резултатът бе открит още в 7-ата минута, когато след статично положение Тиаго Силва показа качествата си на капитан, снемайки малко от напрежението над отбора, като реализира ранен гол. Неймар изпълни корнер, колумбийската защита сгреши, Силва бе оставен непокрит и чукна с коляно топката във вратата на Оспина за 1:0.

"Лос кафетерос" отговори в 11-ата минута, когато Куадрадо отправи изстрел от около 20 метра, но топката мина на сантиметри от вратата.

През първата половина на първото полувреме играта бе динамична и интересна. В 20-ата минута Бразилия заформи втора по-опасна ситуация пред колумбийската врата. След двойно подаване между Хълк и Неймар първият стреля силно, но Оспина отрази. При добавката на Оскар вратарят отново се справи. Колумбия тръгна на контраатака, организирана от Хамес Родригес, и намери пролука в бразилската отбрана, Куадрадо обаче сгреши точно в наказателното поле.

27-а, 28-а минута – напрежението пред вратата на Колумбия се покачваше, защитата в червено-синьо бе поставена на изпитание. Марсело стреля, но в аут, ударът на Хълк пък бе спасен от вратаря.

И останалите минути до почивката преминаха под диктовката на «селесао», Колумбия обаче успяваше да противостои на разигралия се съперник.

Бекенбауер: Латиноамеринските отбори са най-добре подготвени за Световното

След мачовете от груповата фаза похвалих високата скорост и смелите и атакуващи стилове, които показаха отборите, но предсказах, че так...

Хосе Пекерман прекрои схемата си на игра след почивката, заигравайки с 4-4-2 с Адриан Рамос, заменил Ибарбо, в предни позиции. Това даде отражение и отборът му започна по-активно през първите минути на второто полувреме. Постепенно Бразилия се прибра в своята половина, предоставяйки инициативата на съперника. Колумбия имаше инициативата, но не успяваше да завърши атаките си ефективно.

В 66-ата минута гол на Йепес бе отменен заради засада на капитана съвсем справедливо. Това създаде очакване за скорошно изравняване на резултата, но нищо подобно не се случи. Вместо това в 69-ата минута грешка на Давид Оспина бе наказана с втори гол във вратата му. Давид Луис стреля от пряк свободен удар от около 30 метра мощно и премерено. Колумбийският страж подцени ситуацията и топката влетя в сглобката на вратата му за 2:0.

"Лос кафетерос" обаче нямаше намерение да се предава. В 78-ата минута Карлос Бака нахлу в наказателното поле на Бразилия, Жулио Сезар излезе и го подкоси, с което си «спечели» жълт картон и дузпа пред вратата си. Тогава дойде моментът на Хамес Родригес, който не трепна при изпълнението на 11-метровия удар, превръщайки го в шестото си попадение в турнира.

Давид Луис: Всичко друго освен титлата на Световното ще е провал за нас

Защитникът на бразилския национален отбор по футбол Давид Луис бе откровен, че ако домакините на Световното не спечелят световната титл...

Сунига остави безмълвен стадион "Кастеляо" в 88-ата минута, когато контузи звездата на Бразилия Неймар. Той бе изнесен на носилка, а на мястото му влезе Енрике, за който това бе дебют на Световното. Мачът се доигра с огромно напрежение за "селесао", като във всяка минута Колумбия дебнеше да върне гол пасива и да запази шансовете си да продължи на полуфинал. Но не, това бе краят за "Лос кафетерос", Бразилия продължава на полуфинал, където ги очаква Германия.

СТАТИСТИКА

БРАЗИЛИЯ – КОЛУМБИЯ - 2:1

1:0 Силва 7'

Жулио Сезар: Хамес е супер, но дано блести след мача с нас

Вратарят на Бразилия Жулио Сезар изрази възхищението си от звездата на Колумбия Хамес Родригес. Героят на "селесао" в мача с Чили пожел...

2:0 Луис 69'

1:2 Родригес 80'

¼-финал на Мондиал 2014

Начало: 23.00 часа

Бразилия: 1. Сезар, 3. Силва, 4. Луис, 5. Фернандиньо, 6. Марсело, 7. Хълк (82' Рамиреш), 8. Паулиньо (86' Ернанеш), 9. Фред, 10. Неймар (88' Енрике), 11. Оскар, 23. Майкон

Селекционер: Луиш Фелипе Сколари

Феномена: Финал Бразилия - Аржентина ще е подарък за феновете на футбола

Един от най-великите нападатели в историята на футбола - бразилеца Роналдо, смята че Селесао може и да отпадне след днешния 1/4-финален...

Колумбия: 1. Оспина, 2. Сапата, 3. Йепес, 6. Санчес, 7. Армеро, 9. Гутиерес (70' Бака), 10. Хамес, 11. Куадрадо (80' Кинтеро), 13. Гуарин, 14. Ибарбо (46' Рамос), 18. Сунига

Селекционер: Хосе Пекерман

Жълти картони: Силва 64', Хамес 67', Сезар 78'

Червени картони: Няма

Съдия: Карлос Веласко Карбайо

Стадион: "Ещадио Кастеляо", Форталеза

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com