Григор Димитров преболедува швейцарски синдром

100692
Григор Димитров преболедува швейцарски синдром

Изключително труден мач, изключително трудна победа – това е накратко резюмето на първия мач на Григор Димитров на престижния турнир в Базел. На българина му се наложи да прави пълен обрат срещу 17-годишния германец Александър Зверев – 2:6, 6:4, 6:2.

Димитров просто заспа през първия гейм, когато направи три поредни непредизвикани грешки и даде 0:40 на противника. Българинът отрази и трите точки з апробив, но Зверев се добра до четвърта след чудесен ретур и атака от форхенд, а след това Григор направи нова грешка, пак от форхенд – пробив за 17-годишния младок.

Мечтата на Григор за Лондон гасне, Бердих му отне титлата в Стокхолм

Три сета – това вече е запазена марка на мачовете между първата ни ракета при мъжете Григор Димитров и дълогодишния член на топ 1...

Лошият старт за Димитров не беше просто подценяване – в течение на сета той изоставаше в разиграванията, допусна доста грешки от бекхенд и като цяло сякаше не се беше пренастроил от Стокхолм за Базел. Трагедията стана пълна в седмия гейм, когато Зверев проби отново, след цели четири точки за пробив. За капак при сервис за сета младокът дори не загуби точка – 6:2 за него. А статистиката беше ужасяваща – 100% спечелени точки при вкаран първи начален удар за Зверев.

Вторият сет започна по коренно различен начин – с по-висок процент на вкарани ретури от Григор и логичен пробив, на 15, още в първия сервис гейм на Зверев. Положителният момент за Димитров обаче бързо отлетя – младият германец върна пробива в петия гейм и бързо изравни за 3:3. На всичкото отгоре нашето момче трябваше да спасява 15:40 в седмия гейм, но се измъкна. И след този критичен момент, Григор дочака момента си – при 5:4 в своя полза, още при първата възможност, той проби, след като Зверев не издържа на напрежението на разиграването.

В решителния трети сет Григор имаше шанс да пробие още в четвъртия гейм, но при разиграването за пореден път го предаде бекхендът. Нашето момче продължи с натиска и си осигури 15:40 в шестия гейм, като още на първата точка Зверев взе грешно решение от удобна позиция и пресили форхенда – пробив за Димитров и аванс от 4:2 гейма за него. И когато трябваше окончателно да постави мача под свой контрол, българинът накара всички ни да треперим, допускайки 15:40 след нова порция глупави грешки, но за щастие показа класа в този труден момент и се измъкна – къде със сервис, къде след повече търпение и умение в разиграванията. Това се оказа и последната трудност за Григор, който взе мача още в следващия гейм, след като Зверев водеше с 40:0 на свой сервис и допусна пробив, като за финал Димитров измъкна последните две точки с най-дългите разигравания в мача и със стабилен бекхенд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com