Епохално! Историческа Германия уби Бразилия със 7:1

33589
Епохално! Историческа Германия уби Бразилия със 7:1

Бразилия видя финал в домашното си световно първенство, но финала на илюзиите. "Селесао" понесе мощен шамар пред препълнения стадион "Минейрао", нанесен от Германия. Бундестимът разби бразилците с 7:1 и даде заявката си да бъде новият световен шампион с безпощадната си ефективност и дисциплина.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Никога досега "златистите" не бяха понасяли толкова тежко поражение на световни първенства, както и въобще в историята си. Прекъсната бе и серията им от 12 години без загуба у дома. Този позорен резултат е сравним единствено с най-болезнения спомен на бразилската нация - "Мараканасото" от 1950 г., когато тимът им губи на финал у дома от Уругвай. Досега точно Уругвай нанесе най-тежката загуба на бразилците - 6:0 през 1920 година. Тази вечер маншафтът разля петното на "Минейраосо" в историята на "селесао". 

Тимът на Луиш Фелипе Сколари бе лишен от подкрепата на двамата си най-важни играчи - Неймар и Тиаго Силва, но, вместо да играе за тях, както се зарече, "селесао" в този си вид игра за историята, за черните й страници. 

Томас Мюлер даде тон за разгрома още в 11-ата минута, когато по нищо не личеше какво ще се случи тази вечер. Дванадесет минути по-късно Мирослав Клозе вкара своя исторически 16-и гол на мондиал, след което за 6 минути Бразилия попадна в кошмар, в който я натикаха Кроос и Кедира. С два гола на резервата Андре Шюрле през втората част срамът на петкратният световен шампион бе пълен. Оскар вкара единствения гол за своя тим чак в 90-ата минута.

В стартовия състав на Бразилия впечатление направи, че селекционерът Луиш Фелипе Сколари бе заложил на младия Бернард като заместник на липсващата голяма звезда Неймар. Специалистът се бе доверил отново на Фред в предни позиции, въпреки многократните изказвания на специалисти и легенди, че той е изчерпал кредита на доверие. Очаквано, Данте бе заменил отсъстващия заради натрупани картони капитан Тиаго Силва в центъра на отбраната.

В състава на Германия нямаше промени. Интересното беше, че селекционерът Йоахим Льов отново се бе доверил на неубедителния Месут Йозил, а ветеранът Мирослав Клозе бе сред титулятните единадесет, въпреки че се очакваше мястото му в атаката да заеме Лукас Подолски. Схемите, на които бяха заложили двамата треньори, бяха индентични – 4-2-3-1.

Водени от желанието да се подсигурят с бърз гол, бразилците влязоха силно в мача, като още в 3-ата минута Марсело отправи опасен изстрел към вратата на Нойер, но в аут. Германия отговори с опасна атака в 7-ата минута, Кедира стреля, но топката рикошира в тялото на германски играч.

В 11-ата минута Бразилия допусна грешката да остави опасния Томас Мюлер непокрит при статично положение. Кроос центрира от корнер, топката кацна на десния крак на Мюлер и той не се поколеба да простреля Жулио Сезар за 1:0. Това бе пети гол на германеца в турнира.

Реакцията на "селесао" бе мигновена преса и агресия, което обаче не доведе до нищо опасно пред вратата на Нойер. В 17-ата минута Марсело падна в наказателното поле на Германия, опитвайки да си изпроси дузпа от рефера Родригес, такава обаче не бе дадена.

И тогава, в рамките на 3 минути, пълният "Минейрао" и единадесетте бразилци на терена бяха изпратени в ада. В 23-ата минута Клозе бе изведен отлично между двама и стреля към вратата на Сезар, но вратарят отрази. При втория си опит обаче ветеранът превзе бразилската врата, ставайки първият футболист в света, реализирал 16 гола на световни първенства.

Ужасът заля Бразилия в следващите минути, както и сълзите на феновете по трибуните. В 24-ата минута прекрасна атака на Германия бе завършена от Тони Кроос, който, на свой ред оставен непокрит от безобразната бразилска защита, направи резултата класически. Но това не бе краят за Бразилия – минута по-късно отново Кроос се разписа във вратата на Сезар за 4:0, а в 29-ата минута, необезпокояван от защитници в жълто-синьо, Месут Йозил намери Сами Кедира, който безпроблемно опъна мрежата на Жулио Сезар за потресаващото 5:0. В тази ситуация остана съмнение за засада.

Бразилската армия в пълна готовност, готвят се бунтове?

Бразилската армия е в пълна бойна готовност след шокиращия развой на полуфинала между домакините и Германия, съобщи БНТ. Европейският т...

В тези минути футбол нямаше, както и втори отбор на терена освен Германия. "Селесао" понасяше най-срамните моменти в своята футболна история.

След 5-6 минути петкратният световен шампион опита да се отърси от шока и погледна към съперниковата врата, но действията им като цяло бяха неадекватни.

Играта бе подновена с две промени в състава на Бразилия – Паулиньо зае мястото на Фернандиньо, а Хълк бе отстъпил своето на Рамирес. Хумелс пък бе принудително заменен от Мертезакер в състава на Германия. Междувременно стадион "Минейрао" бе започнал да се изпразва.

В 51-ата минута Бразилия съумя да създаде първата опасност пред вратата на Германия. Фред намери нахлуващия отдясно Рамирес, той потърси Оскар, но подаването му бе пресечено. В рамките на две минути Мануел Нойер показа защо е най-добрият вратар в света в момента, спасявайки два опита за гол на Бразилия – в 52-ата и 53-ата минута. Първо той парира удара на Оскар, който остана очи в очи с него и стреля. След това стражът на Байерн блокира и два удара на Паулиньо.

Бразилия и Германия са играли един единствен път на световно първенство (ВИДЕО)

Макар Бразилия да е взела участие във всички 20 световни първенства, а Германия да е пропуснала само две – през 1930 и 1950 годин...

Германия показа, че не възнамерява да спира с гаврата с бразилския тим. В 61-ата минута Сезар демонстрира класа, отразявайки удар на Томас Мюлер. В 67-ата минута бразилският страж спаси сигурен шести гол в своята врата, но бе безсилен да направи каквото и да било две минути по-късно. Андре Шюрле влезе в дълбочина, за да получи топката от Лам и с шут от десетина метра препарира Сезар за 6:0. Четирима защитници в златисти екипи изгледаха акцията безучастно.

Разрухата в отбора на основния фаворит за световната титла до тази вечер стана пълна в 79-ата минута. Мюлер овладя напускащата терена топка и с гръб към вратата подаде към нахлуващия Шюрле, който овладя и прониза вратата на Бразилия за седми път в този мач.

Разбитият отбор на Луиш Фелипе Сколари стигна до попадение, което дори не може да бъде наречено почетно, в 90-ата минута. Оскар получи хубаво извеждащо подаване, преодоля Боатенг и превзе заключената до този момент врата на Мануел Нойер. Малко преди това Месут Йозил пропусна да се разпише за 8:0. 

СТАТИСТИКА

БРАЗИЛИЯ – ГЕРМАНИЯ – 1:7

Бразилски клуб иска Сколари за треньор

Бразилският Гремио смята да отправи покана към селекционера на националния отбор Луис Фелипе Сколари да застане начело на отбора след к...

0:1 Мюлер 11'

0:2 Клозе 23'

0:3 Кроос 24'

0:4 Кроос 25'

0:5 Кедира 29'

0:6 Шюрле 69'

Дълбоко в джунглата ще викат за Германия

Днес Бразилия и Германия излизат на полуфинал на Световното. В джунглата край Амазонка ще има един човек, който ще вика за бундестима. ...

0:7 Шюрле 79'

1:7 Оскар 90'

1/2-финал на Мондиал 2014

Начало: 23.00 часа

Бразилия: 12. Сезар, 4. Луис, 5. Фернандиньо (46' Паулиньо), 6. Марсело, 7. Хълк (46' Рамирес), 9. Фред (70' Вилиан), 11. Оскар, 13. Данте, 17. Густаво, 20. Бернард, 23. Майкон

Селекционер: Луиш Фелипе Сколари

Балак: Холандия има Робен, Аржентина - Меси, Бразилия - Неймар, а ние имаме колектив

Сплотеният колектив прави Германия фаворит за спечелването на световната титла по футбол, смята бившият капитан на Бундестима Михаел Ба...

Германия: 1. Нойер, 4. Хьоведес, 5. Хумелс (46' Мертезакер), 6. Кедира (76' Дракслер), 7. Швайнщайгер, 8. Йозил, 11. Клозе (58'Шюрле), 13. Мюлер, 16. Лам, 18. Кроос, 20. Боатенг

Селекционер: Йоахим Льов

Жълти картони: Данте 68'

Червени картони:

Съдия: Марко Родригес (Мексико)

Стадион: "Минейрао", Бело Оризонте

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com