Според Бат Сали билият журналисти на Нова е издигнат, за да подбуди толерантност

7689
Според Бат Сали билият журналисти на Нова е издигнат, за да подбуди толерантност
Снимка: БГНЕС

Влезлият в парламента след куп протести от страна на жители на Кюстендилско депутат Александър Методиев (Бат Сали), който е и водач на листата на ДПС в Самоков, заяви, че общинското ръководство на ДПС осъжда категорично „покушението срещу екипа на Нова телевизия”. Той поиска извинение от екипа, което било най-малкото, което можел да направи.

Бат Сали отрече пред Нова телевизия лично да е предлагал нападналия журналистите Трайчо Василев-Пиже за кандидат за общински съветник – имало 18 души в общинското ръководство на партията, един вид решението било общо. На въпрос защо човек със седем присъди де факто е номер едно в листата на ДПС (Бат Сали е депутат и мястото му под номер едно всъщност няма да го направи общински съветник, след като е депутат), Методиев отговори, че по закон всеки български гражданин може да се кандидатира. Искаме да има някаква отговорност, да има толерантност към собствения квартал, посочи като мотив за издигането на Пиже Бат Сали.

Цацаров поиска снемане на имунитета на Трайчо Василев след нападението над журналисти

Главният прокурор Сотир Цацров внася искане за снемане на имунитет на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев, съобщих...

От ЧЕЗ не лъжат за незаконното енерго, призна Методиев, който обяви, че вече има инициатива да се изгради нова електрическа мрежа в ромския квартал в Самоков. Александър Методиев призна и, че само Пиже лично може да се откаже от мястото си в кандидат-общинската листа. Обещавам, че ако той има пряка и косвена връзка с нападението, той ще се оттегли от надпреварата. По думите на Методиев, Пиже е работил за последно като дървосекач и има основно образование. Не съм се интересувал за какво е осъждан седем пъти – нямаме право да се бъркаме в личния му живот. Сега, в момента, Василев има определени качества, които му позволяват да влезе в листата, заяви Методиев. Попитан дали Пиже не е сложен в листата, защото ще всява страх и респект в квартала, Бат Сали отговори, че това не било възможно.

Александър Методиев така и не отговори логично защо Пиже е посочен, освен с думите, че "в последните години има подобрение в поведението му". Не съм информирал г-н Местан, че Василев има седем присъди - г-н Местан има доверие на общинските ръководства, които предлагат съответната листа, поясни депутатът.

На въпрос каква е концепцията за развитие на ромския квартал в Самоков на Василев, Бат Сали отговори, че "коНЦесията" на Василев е за просперитет и облагородяване, за образование за младите. Депутатът не изясни разликата между думичките "концепция" и "концесия". По думите на Методиев Василев бил съдействал за влизане на ромските деца в смесени училища, защото иначе не били добре приети там.

Не съм съгласен и никога няма да простя на Василев, че му е позволено да лъже, каза още Методиев след скандалните думи на Пиже към екипа на Нова телевизия.

Оказа се, че на четвърто място в листата на ДПС в Самоков се намира човек с прякор Сашо Водката. А за финал Методиев обяви, че е съгласен да има промяна в Изборния кодекс, за да стават кметове и общински съветници само образовани хора и такива без присъди.

Вместо да се борят с купуването на гласове, политиците се оправдават

Хората, които съдействат на полицията предварително и доброволно помогнат за разкриването на купувачи на гласове, могат да получат само...

Подробностите от грозната история

20 лева при Пиже – това беше надписът още отпреди години, с който в ромския квартал на Самоков хората се връзват към т.нар. незаконно енерго. Клипче, на което човек се е качил на електрически стълб в ромската махала в Самоков, е накарало екип на Нова телевизия да направи проверка. Основната причина е, че човекът е син на Пиже. Това е прякорът на Трайчо Василев – вторият в листата на ДПС за общински съветници и сочен за основно действащо лице в далаверата с незаконното връзване за ток към мрежата на ЧЕЗ. Досега делото буксува – прокуратурата си подаде отвод заради роднински връзки, каза журналистът Марин Николов.

Според разказа на журналистите шофьорът на екипа е пострадал най-много – два удара в главата, главоболие и насинено око. Нападателят е доведен син на Пиже – той е носил качулка, но хора от ромската махала са го познали, твърди Марин Николов, който преди години направи репортаж за незаконното енерго.

Бутна жена ми, внучето ми, оправда се Василев още вчера (6 октомври). Не е вярно, всичко се разигра на улицата. Защо един кандидат за общински съветник е агресивен към журналисти и телевизионен оператор, попита Ганчева. Самият вие блъскахте оператора, добавя тя. Не е вярно, казвахме ви само да се махнете, отговори Василев. Колко парички са ви дали, каза днес Пиже и добави: „Чао и приятен ден”. Той не отговори на въпросите кой го е сложил за кандидат за общински съветник и дали ще се откаже от надпреварата. Не е ясно какво е образованието на Пиже, с какво си изкарва прехраната – все въпроси, по които ромският лидер не пожела да си отвори устата.

Много хора ме питаха защо предварително не съм отишла с полиция в ромския квартал в Самоков. Питам защо трябва да отида с полиция да взема интервю от човек, кандидатиращ се за общински съветник, емоционално заяви Надя Ганчева.

100 на глас за предстоящите местни избори

Първи арести на продавачи на гласове за местните избори. Двама души, търгуващи с вот, са задържани след разследване на Нова телевизия. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com