Панталони с изкуствени мускули ще помагат на хора с увреждания

63514
Панталони с изкуствени мускули ще помагат на хора с увреждания
Снимка: Thinkstock

Британски екип от специалисти ще разработи плътно прилепващи “умни панталони” с изкуствени мускули, които биха могли да помагат на възрастни хора и хора с увреждания да се придвижват, пише The Guardian.

Целта на учените от Бристолския университет е изобретението им напълно да замести инвалидните столове. Д-р Джонатан Роситър от Департамента по приложна математика, който ръководи проекта казва, че за “пръв път технологията на меките роботи се използва, за да се отговори на множество рехабилитационни нужди с един единствен вид носимо устройство”. Според него носимата технология има потенциала да реши различни медицински проблеми, като в същото време намали цената на здравната грижа.

Реактивна раница ще ни носи във въздуха

Проектът Martin Jetpack представя свят, в който няма да седим в автомобили, да се съобразяваме с ограниченията на полета с хеликоптер и...

“Интелигентната дреха” ще използва изкуствени мускули, направени от “умни” материали и реактивни молекули, способни да упражняват сила. В панталоните ще се интегрира контролна система, която да наблюдава носещия ги и заедно с мускулите на тялото да осигурява нужната подкрепа. Системата би могла да помага на хора с двигателни проблеми да избягват падания, както и да осигурява допълнителната сила, необходима при сядане, ставане и изкачване на стълби.

Тригодишният проект, който ще започне през юли, е част от програма на стойност 5.3 милиона британски лири за разработка на устройства, насочени към здравните грижи и рехабилитацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии