Туризмът ни може да загуби 8 млн. лв. европари

18190
Туризмът ни може да загуби 8 млн. лв. европари

Около 8 милиона лева европейски средства, предназначени за туризма ни, може да бъдат загубени, ако не бъдат предприети спешни мерки, съобщи пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Стандарт.

Тя обясни, че става въпрос за общо около 20 милиона лева по оперативна програма „Регионално развитие", които трябва да бъдат усвоени до края на 2015 година.

Министърът "за" Крисия да стане лице на туризма ни

Целта ми е България да е туристическа дестинация целогодишно. Това заяви пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя сподели,...

Средствата са за реклама на българския туризъм на международните борси и рекламата на България като туристическа дестинация по чужди телевизии. По думите й има проблем именно с договорите с паневропейските телевизионни канали, по които страната ни се рекламира, както и с участието на международните туристически борси.

Министърът на туризма каза, че в момента европарите за туризма са спрени, а проекти са забавени с повече от осем месеца, но вече се предприети мерки в тази посока.

Тя заяви, че води разговори с управляващия орган в Брюксел, за да се спаси и малкото, което може да се спаси.

„Опитваме се да структурираме спешен план за действие, за да минимализираме загубите", отбеляза министърът.

Туристическият бранш възхитен от Ангелкова

Новият министър на туризма Николина Ангелкова омая хората от бранша. Това призна пред NEWS 7 председателят на Българската асоциация за ...

Ангелкова обясни, че екипът ѝ продължава да ревизира всички проекти, по които министерството участва, особено по европрограмите. По думите ѝ положението в сектора не е добро.

„Оказва се, че липсва визия какъв е родният туристически продукт, няма регистър на туристическите обекти, не знаем чия собственост са, къде са, няма и визия за национална реклама", подчерта Ангелкова и допълни, че липсата на лого и бранд е доказателство за това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика