Кабинетът оттегли спорния проект за Визия 2020

26242
Кабинетът оттегли спорния проект за Визия 2020
Снимка: БГНЕС

Правителството оттегли предложената от военното министерство визия за развитието на страната ни в НАТО и в европейската отбрана до 2020 година. В документа се казва, че България е в информационна война с Русия, информира БНР. 

Документът ще бъде обсъден в понеделник, на извънредно заседание на Съвета за сигурност към Министерския съвет, обясни премиерът Георги Близнашки.

Близнашки: Актуализацията на бюджета става все по-належаща

Ключов момент беше създаването на Енергиен борд. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки на брифинг в Министерски съвет, преда...

На въпрос заплаха ли е Русия за националната сигурност на страната, той коментира: "Заплахата е конфликтната ситуация между Русия и Украйна. Аз не бих искал ние да вземаме страна във въпроса кой е крив и кой е прав в тази ситуация, но ние не одобряваме бруталните действия на моменти на руското политическо ръководство, анексирането на Крим. Затова смятаме, че и двете страни трябва да се въздържат от крайни действия, но аз смятам, че ние трябва да поддържаме една по-умерена и по-балансирана позиция. Аз съм убеден, че в този стил ще бъдат и крайните документи, които ще се приемат на Срещата на върха".

Близнашки обясни, че някои от моменти ще останат в окончателния текст, но по изготвянето се работи съвместно и с МВнР, информира "Фокус".  Той добави: "„Бях строг, предупредих, че текстове, несъгласувани с премиера, не могат да се публикуват За последните 24 часа преодоляхме една мини криза”.

Премиерът заяви, че всички трябва да участват в разговорите по тази тема и изрази съжаление, че това е дало повод за напрежение. „Работи се интензивно по новия вариант. Основните партии ще имат възможност да вземат отношение към него”, подчерта той.

„Не одобряваме бруталните действия на моменти на руското ръководство. И двете страни да се въздържат от крайни действия, да се отива към успокояване на напрежението в този регион, който е толкова близо до нашите граници. Не можем от една конфликтна ситуация да се правят дългосрочни изводи за националната сигурност на страната”, заяви проф. Георги Близнашки и обясни, че въпроса трябва да бъде обсъден публично.

Близнашки предлага официално Георгиева за външен министър на ЕС

На предстоящия Европейски съвет България ще защитава кандидатурата на Кристалина Георгиева за Върховен представител по въпросите на в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика