ГЕРБ и Патротичният фронт се разбрали, че КТБ ще се спасява

30438
ГЕРБ и Патротичният фронт се разбрали, че КТБ ще се спасява
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и Патриотичният фронт са обсъдили днес 94 конкретни предложния в програмата на коалицията между НФСБ и ВМРО. Лидерът на Националния фонд Валери Симеонов в ефира на bTV нарече дискусията "много плодотворна" и категорично заяви, че обединението не желае министерски постове в бъдещото управление.

Двете страни са на мнение, че Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да бъде спасена, обясни Симеонов. Той обясни, че от ситуацията трябва да се търси изход, било чрез фалит, или търсене на заем. Лидерът на НФСБ добави: "Не може да не се спасява КТБ. Там са вложенията на хиляди български граждани и много фирми. Много фирми работят едва-едва, защото имат вложени средства, не могат да оперират с тези средства. Има и големи фирми".

БНБ отново се извади от уравнението по проблема "КТБ"

Докато даваше обяснения на искането на спечелилата изборите партия за ГЕРБ за назначаване на международен консултант, който да предложи...

МИЕТ ще бъде разделено на три министерства- на икономиката, на енергитиката и туризма. Това е било договорено още днес по време на срещата. Същевременно Министерството на младежта и спорта ще бъде закрито. Експертна комисия в НС ще проверява състоянието на енергетиката - договореност по този въпрос е била постигната днес.

В училище да се въведе дисциплина „Родолюбие“ по искане на Патриотичния фронт е друг пункт, по който е постигнато съгласие с ГЕРБ. Двете страни са се разбрали, че социални помощи ще се дават само на семейства с до три деца. 

Разминаване има относно НЗОК – ПФ настоява монополът й да бъде разбит, докато от ГЕРБ са против. От парията на Бойко Борисов имали финансови съображения. Друга точка, по която има несъгласие засега, е гъвкавото ДДС. От ГЕРБ се страхували за състоянието на бюджета и биха желали тази точка да бъде отложена за по-късен етап от управлението. От ПФ не са несъгласни с това, тъй като също са на мнение, че бюджетът в момента е в ужасно състояние.

От националистическото обединение били против Корман Исмаилов и Народна партия „Свобода и достойнство” да имат свой представител във властта.

Спасяването на КТБ ще струва по 2 хил. лв. на работещ

2 хил. лв. тук и сега ще трябва да плати всеки работещ, ако се премине към спасяването на Корпоративна търговска банка (КТБ) с публични...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика