БСП "Витоша" иска оставката на Националния съвет на партията

18484
БСП "Витоша" иска оставката на Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

БСП – Район "Витоша" иска незабавна оставка на цялото изпълнително бюро на Националния съвет. Председателят на партията в спешен порядък да предложи нов състав на изпълнителното бюро, в който да не се включват досегашните дългогодишни участници, които трайно са загубили доверието на другарите си и на българските избиратели. Това се казва в декларация на организацията от столичния район "Витоша".

В документа се посочва, че предвид катастрофалните резултати на БСП на парламентарните избори проведени на 5 октомври 2014 г. и очевидната загуба на доверие от страна на българските граждани към партията, нейната политика и съществена част от лицата, които я представляват, от БСП- Район "Витоша" считат, че спешно трябва да бъдат предприети мерки за да се спре идейния, организационен и морален упадък на партията. Това може да се постигне като се възстанови идеологическата идентичност на партията и се създаде дългосрочна политическа програма за национално възраждане с ясни и конкретни национални приоритети, информира агенция "Фокус".

БСП-Габрово ще иска оставката на Дъбов

Ще поискаме оставката на заместник-председателя Димитър Дъбов в неделя (26 октомври), на пленума на партията. Това декларира председате...

В рамките на 6 месеца трябва да се проведе предсрочно отчетно-изборния цикъл с оглед избиране на нов състав на Националния съвет. Конгресът трябва бъде подготвен и организиран от новото изпълнително бюро, предложено от председателя на партията.

От столичната организация искат Конгресът да приеме нов устав, които да децентрализира властта в партията и да стимулира реалното участие на редовите партийни членове в политическата и организационната й дейност, като бъде предвиден пряк избор на председателя на БСП от всички партийни членове.

В декларацията се посочва, че е необходимо да се преразгледа организацията на дейността на Градския съвет (ГС) на БСП – София и да се извършат необходимите промени в изпълнителното бюро в съответствие с поетия от председателя на ГС ангажимент на първото заседание на градския съвет след избирането му за председател.

Подборът на състава на изпълнителното бюро трябва да се извърши не на принципа на представителство на големите райони или други подобни "политически" критерии, а според наличието на необходимите познания и опит и реалните възможности за участие в неговата дейност, така че да се повиши ефективността и качеството на работата му.

БСП-Габрово към Дъбов: Преди да говориш пред медиите, искай разрешение

Структурите на БСП в Габровска област категорично застанаха зад Кирил Добрев и директно заклеймиха даденото от зам.-председателя на пар...

Смяната на председателя на Националния съвет на партията не е на дневен ред и районната организация е готова да подкрепи всяка негова инициатива, свързана с необходимите промени в партията, които да я върнат на водеща позиция на политическата сцена

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика