Тази събота: новото издание на Red Bull BC One Cypher

6079
Тази събота: новото издание на Red Bull BC One Cypher

Red Bull BC One Cypher* (Ред Бул Би Си Уан Сайфър) е състезание за бибой и брейкинг танцьори, което се провежда по целия свят от 2004 до днес. През 2015, то гостува за трети път в България, за да открие най-добрия бибой (b-boy), който да представи България на международните финали на състезанието през 2015.

Всички, които са почитатели на брейкинга, ще могат да се насладят на танцовите „битки“ между бибоите. Освен че изискват много сериозна физическа подготовка и контрол на тялото, съревнованието „един срещу един“ представят индивидуалния стил на всеки танцьор, усета му за ритъм и импровизация, нивото на креативност и гъвкавост, както и надиграването и „реакциите“ над другия.

В България има над 350 активни бибой танцьори, които са обединени в различни школи и т.нар. – крюта (екипи). Голяма част от тях ще се явят на предварителна класификация, където най-добрите достигат селецията - топ 16. Те ще се състезават на специално изграден подиум, за да очароват журито и публиката, в клуб *Mixtape5* в София на 04-ти април, събота от 18.00ч. (*събитието е със свободен достъп!)

Порграмата е целодневна, и включва три уъркшопа до обяд, в които съдиите ще споделят знания и умения от своята дългогодишна практика като бибои.

CICO. Снимки: Red Bull Content Pool

RED BULL FRAGMENTS смая чужденците с най-добрия сетъп, правен някога у нас!

На 24-ти януари се проведе дългоочакваното от професионалните фристайл сноуборд карачи състезание от типа „rail jam / jib”....

Звездата на Журито е известният от сцената Bboy от Италия – CICO (Чико). Неговото мото е: “Аз сам поставям границите си.” Наричат го “Prince of Power”, заради уменията му да прави едни от най-динамичните и гимнастически движения, използвани в танцувалната форма -бибоинг. Особено популярен е с енергичните си въздушни комбинации и невероятните за него години от 90-те, когато с огромна бързина се върти на едната си ръка. Всъщност, той държи световния рекорд с 27 завъртания, CICO е член на RED BULL BC ONE ALL STARS! Повече от 13 пъти на първо място в различни състезания, многократно канен за съдия в много държави по света. 

Посрещаме и бибоя Давид Колас от Франция - с ключово си влияние върху френската хип-хоп сцена от 1984 насам! Давид Колас от Париж е един от най-иновативните танцьори и хореографи от Европа. Активен ббой, част от френската танцувална формация Яканджи. Редовно провежда мастъркласове/майстор класове в Марсилия, където живее. Всепризнат с музикалността на своя стил на танцуване, печели битка след битка и редовно бива канен да изпълнява ролята на съдия на ббой събития от световен мащаб като международната Битка на Годината и Red Bull BC One 2005. 

Третият член на журито е от Финландия, бибой Фокус е роден през 1983. Активно тренира и практикува bboying от 11-годишен. Танцувал е на 5 континета, посетил е стотици джем сесии и е бил съдия на наякои от най-големите конкурси в света, правил е обучения на хиляди хора в целия свят. Учил се е и в влизал в "батъли" с едни от най-добрите бибиои по света, и това все още продължава. Първо място в над 10 състезания, както и на Red Bull BC One Скандинавия през 2013.

Съдиите ще открият събитието с уникално танцувално шоу, а в паузите между бибой „битките“, специални гости ще бъдат танцьорите от Flava House, и диджеите от V.I.D. с тематична музикална импровизация на четири грамофона.

DJ домакин на квалификациите е SKILL от Пловдив, а за Финалите очакваме DJ Timber от Испания, който е и професионален бибой танцьор и ръководи музикална и танцова школа и прави обучения в целия свят. За доброто настроение и енергия по време на събитието ще се погрижи водещият Наско а.к.а Swipy.

Българин на световния финал Red Bull Street Style

Салвадор, първата столица на Бразилия, е домакин на световния финал Red Bull Street Style тази неделя, 16-ти ноември, с участието на на...

Програма 22.03.14, събота:

12:00 – 15:00 – Уъркшоп със съдиите, Dance Palace Sofia, http://www.palace-dance.com/sofia/

1/ Red Bull All Star - RoxRite-Renegades, Break Disciples, Squadron (USA)

2/ Admiracles-Team Shmetta (Belgium)

3/ Workshop с Bboy Tomy-Go-Breakers (Slovenia)

62 отбора ще се пуснат със своите „сапунерки“

В състезанието остават най-смелите и най-сръчните герои на първото Red Bull Soapbox състезание в България. Финалният брой на отборите, ...

16:30 – 19:00 – Класификация за избиране на 16 финалиста, club *MIXTAPE 5*

20:30 – Старт на Red Bull BC One Cypher Bulgaria с топ 16 бибоя и специалната програма, club *MIXTAPE 5*

След състезанието и церемонията по награждаването - парти до сутринта за всички гости на събитието!

DJs: SKILL /България/, DJ UraGun /Italy/, DJ Nobunaga aka Panic (Netherlands)

ВХОД: Свободен

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com