McLaren разкри интериора на извънземния P1 GTR

44620
Снимки:

Батмобилът е като най-невзрачната количка на Logan, която синът ми има в „колекцията“ си от една пълна торба с подобни. Батмобилът е като Hyundai i30 до LaFerrari. Единственото нещо, доближаващо се поне малко до извънземната визия на McLaren P1 GTR, е друго извънземно – имперската совалка на Лорд Вейдър. Защото автомобилната индустрия скоро не е раждала толкова страховито изглеждащ... автомобил, макар че на мен ми изглежда на всичко друго, но не и на автомобил. Това е еволюционният връх в развитието на хиперавтомобилите. Поне за мен.

 

McLaren P1 GTR ще струва 2 467 000 евро бройката

McLaren дръпна покривалото от уникалния P1 GTR, представайки го като дизайнерска концепция. Която обаче съвсем скоро ще може да се поръ...

Днес McLaren показа първите снимки от кокпита на P1 GTR. „Оглозганата“ пистова версия на Р1 предлага нов волан, вдъхновен от волана, използван във Ф1 болида McLaren MP4-23, с който Люис Хамилтън спечели първата си (и последна за момента) титла за тима на Рон Денис. Резултатът е, че върху волана има огромен брой бутони и превключватели, позволяващи на водача да контролира ключовите системи, без да сваля ръцете си от него.

 

Кабината е снабдена с олекотени седалки, изпълнени в стила на автомобилите от DTM, с одобрена от HANS „черупка“ от въглеродни влакна, защитаваща главите и вратовето на двамата в кокпите. Седалките са снабдени със състезателни 6-точкови колани. Всяка една седалка ще е специално излята според структурата на собственика и ще бъде захваната директно за шасито, за да се намали допълнително теглото.

 

Върховният McLaren P1 GTR ще е с 1000 к.с. и цена $3,35 млн.

McLaren Automotive ще конструира мощен 1000 к.с. суперавтомобил, който ще може да се кара само на писта. Р1 GTR ще струва мегаломанскит...

Освен разкриване на интериора, McLaren обяви невероятната P1 GTR програма. Тя бе наречена „специално предназначена за подготовка на водачите за пилотиране на писта“, която ще позволи на собствениците на това невероятно творение да усъвършенстват уменията си, за да извлекат по-голямата част от потенциала на своята собственост.

 

Събитията ще се състоят на някои от най-известните Ф1 писти, като за първата година на програмата са планувани шест. Всеки един участник в програмата ще разполага със свой собствен отбор, отговорен за поддръжка на автомобила, включително личен треньор и главен инженер, който ще се грижи за телеметрията и видео анализи. Програмата ще е специално пригодена за всеки отделен собственик на P1 GTR.

McLaren 650S Sprint ще бъде представен в Пебъл Бийч

Този уикенд ще се проведе Конкурсът за елегантност в Пебъл Бийч, който се очаква с огромен интерес, тъй като там ще бъдат показани няко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com