Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще пее в LORD OF THE RINGS IN CONCERT

38496
Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще пее в LORD OF THE RINGS IN CONCERT

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще стане част от филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT на 5 декември в София. Кейтлин Луск пее от 15 годишна в спектаклите, посветени на трилогията на Толкин, като лично композиторът Хауърд Шор я кани да бъде солист в неговия първи концертен проект. Над 300 спектакъла и 10 години по-късно Кейтлин пристига и в България.  За първи път в Източна Европа ще видим, чуем и изживеем по неповторим начин първата част от „Властелина” - Задругата на пръстена. Филмовото зрелище ще включва HD прожекция на цялата първа част на огромен екран и над 250 музиканти, които ще я озвучат на живо. В изпълнение на симфоничния оркестър, смесен и детски хор,на БНР шедьовърът на филмовата музика ще звучи в пълен синхрон с картината и със субтитри на български език. 

„За нас е изключителна чест именно Кейтлин Луск да бъде на сцената на Арена Армеец на 5 декември. Едва на 25, тя има над 10 годишен опит в LORD OF THE RINGS IN CONCERT и несъмнено е любимка на Хауърд Шор, който не крие възхищението си от нейния талант. Тя е една от големите изненади, които ще допринесат публиката да изживее по един уникален начин „Властелинът”, сподели Петър Димитров от P&P events, организатор на събитието.    

Как пътуват хобитите из Средната земя (видео)

Сещате ли се за скучните клипчета с правила за безопасност, които пускат в самолетите? Е, новозеландският превозвач Air New Zealand над...

Кейтлин Луск стъпва на голямата сцена едва на 14 годишна възраст заедно с Балтиморския симфоничен оркестър в САЩ, а още през същата година записва и първия си студиен албум - No Looking Back.  С впечатляваща си кариера още през младежките си години, Кейтлин демонстрира извънредна гъвкавост и музикална дълбочина. За това не е изненада, че още през същата година, композиторът Хауърд Шор я кани да стане водещо сопрано на пътуващия спектакъл LORD OF THE RINGS IN CONCERT. Доказателството за силната връзка и доверието на Шор към Кейтлин е и поканата му именно тя да  изпълни наградената с Оскар и Златен Глобус Into The West” на наградите Грами през 2004 година. И до днес, Кейтлин е част от магията на LORD OF THE RINGS IN CONCERT, като е взела участие в над 300 спектакъла и е свирила с над 75 състава от 20 държави. В последните години Кейтлин изпълнява и партии от композиции на Енио Мориконе, който не прикрива възторга си от работата си с нея.  

За „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена IN CONCERT“: 

Най-голямото филмово и концертно шоу в света “Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена” In Concert идва в София на 5 декември след грандиозен успех в над 20 страни и почти два милиона души публика. Събитието е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на Българското национално радио „Властелинът на ефира” и над 250  музиканти от съставите на БНР ще озвучават на живо и в реално време първата част от Трилогията. Симфоничният оркестър и смесен хор на БНР, заедно с детския радио хор ще огласят “Арена Армеец” начело с концерт-майстора на Мюнхенския симфоничен оркестър Мариан Краев и под диригентството на маестро Давид Райц. Солист в музикалното приключение ще бъде любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе – Кейтлин Луск, която ще чуем за първи път на българска сцена. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com