Избрани са 10 финалиста в конкурса Капана – квартал на творческите индустрии

32430
Избрани са 10 финалиста в конкурса Капана – квартал на творческите индустрии

Конкурсът за превръщане на „Капана“ (Пловдив) в квартал на творческите индустрии, организиран от Фондация „Пловдив 2019”, приключи на 20 април при огромен интерес от страна на участници, медии и граждани.

В надпреварата се включиха общо 39 проектни предложения от различни български градове и чужбина. Финалната селекция беше направена от петчленното жури в състав Джема Барух (Изпълнителен директор на Фондация „Пловдив 2019”), Валери Кьорлински (Художествен директор на Фондация „Пловдив 2019”), арх. Антоанета Топалова (архитект и съавтор на градосутройствено проучване за културно-историческото наследство на Капана), Манол Пейков (член на УС на Фондация „Пловдив 2019“ и управляващ съдружник на ИК Жанет 45), Асен Асенов (директор на ЕДНО – платформа за съвременно изкуство и култура).

One Design Week със завладяващи проекти в Капана

Видни международни дизайнери идват в Пловдив, за да преобразят квартал Капана в рамките на международния фестивал за дизайн и визуална ...

Десетте номинирани проекта са на следните организации:  What a monstаr, Melformator, Cache Atelie, Галерия „Ластици”, Хакафе, Archabits, Под тепето, PLOVEDIV, Сдружение „АРТЕ”, Галерия „Сариев”. Избраните организации са представители на различни творчески индустрии като медии, клубна култура, дигитално изкуство, софтуер, информационни технологии, архитектура, дизайн, графичен дизайн, фотография, съвременно изкуство. Сред избраните организации преобладават тези на пловдивските творци, но Конкурсът дава шанс на софийската фотографска галерия „Ластици” да отвори свой клон и в Пловдив.

Победителите в конкурса ще започнат дейността си в предоставените обекти още през май. Припомняме, че те ще ги ползват безвъзмездно  за срок от една година до май 2015г., като с това да дадат нов тласък за оживяването на Капана и превръщането му първият български квартал на творческите индустрии.

Крайните резултати от конкурса и карта с локациите са публикувани на страницата на Фондация „Пловдив 2019” – http://plovdiv2019.eu/index.php/proekti-konkursi/prikliuchili-proekti .

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com