75% от купето на новия Jaguar XE е изработено от алуминий

33976
75% от купето на новия Jaguar XE е изработено от алуминий

Jaguar разпространи допълнителна информация за най-новото си моделно попълнение, което ще дебютира на 8 септември в Лондон.

Jaguar XE ще използва алуминий за 75% от конструкцията на купето, което, не само че ще понижи общото тегло, но ще осигури и висока устойчивост на усукване. В действителност, XE ще е първият автомобил в света, който ще използва нав клас високо закален алуминий, наречен "RC 5754", разработен специално за baby Jag, използващ голямо количество рециклирани материали.

Бъдещият Jaguar XE ще застане срещу BMW Серия 3

Вчера, на автомобилното изложение в Женева, Jaguar официално потвърди производството на нов спортен седан, който ще бъде позициониран в...

Най-икономичният вариант на 2015 Jaguar XE ще изразходва под 4 л/100 км и ще отделя под 100 г/км емисии СО2. На другия полюс ще се намира версия, която ще развива над 300 км/ч максимална скорост, вероятно XER-S, за която се предполага, че ще се задвижва от V8 5,2-литров двигател с 542 к.с., взет от F-Type R Coupe.

След дебюта се на 8 септември в Лондон, XE ще бъде първият модел на Jaguar, чието производство ще започне в новия завод, разположен в Солихул, Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com