10 класически примера за лош късмет

23755
10 класически примера за лош късмет

Според наскоро оповестено изследване, публикувано в журнала Biological Reviews, динозаврите са изчезнали поради лош късмет. Първо те били застигнати от сблъсък на астероид с Земята и второ от твърде неблагоприятните климатични условия в този момент.

Поради повишаването на морското равнище и по-интензивната вулканична дейност много видове станали по-уязвими, което в съчетание с последствията от удара, довело до измирането им. За едни лош късмет, за други обаче добър, защото изчезването на динозаврите спомага за еволюцията на бозайниците, включително и на хората. В тази връзка ние се разровихме и подбрахме 10 класически примера за лош късмет. Ето ги и тях.

15 късметчета за месец ЮЛИ

Месец юли вече започна и нямаме търпение да разберем какво ни е приготвил. За тази цел сме ви подготвили 15 късметчета, а вие само ТРЯБ...

1. Един ден през 1159 г. папа Адриан IV, единственият англичанин в историята на Светия престол, се връщал в седалището си в Анани, след като произнесъл една от най-свирепите си проповеди, заплашвайки с проклятие и отлъчване император Фридрих I. Спрял пред градски фонтан да се освежи. Докато пиел вода, муха попаднала в устата му и заседнала в гърлото. Лекарите се притекли на помощ, но не могли да я отстранят и папата умрял от задушаване.

2. През 1983 г. бурен вятър отнесъл колата на четиридесет и пет годишния Виторио Луизе и я захвърлил в реката в околностите на италианския град Неапол. Виторио успял да счупи стъклото, да излезе от автомобила и да доплува до брега, където бил убит от падащо дърво.

3. През юни 1986 г. в квартал „Сейнт Пол“ в английския град Бристол нападнали един мъж и му откраднали портфейла и всичките пари. Когато се отправил към полицейския участък, за да направи оплакване, отново го нападнали. Макар да обяснил на втория злосторник затрудненото си положение, крадецът не се смилил и го оставил без обувки и чорапи. След като написал жалба за двете кражби, полицай придружил двойно пострадалия до мястото, където паркирал колата си, за да установи, че и тя била открадната. Полицаят казал само: „Както и да го погледнете, днес нямате късмет“.

4. Тайландката Жаеяна Беурахенг, майка на осем деца, тръгнала един ден на пазар за Малайзия, но сбъркала автобуса и попаднала в Банкок. Тъй като говорела само яви (диалекта на тайландските мюсюлмани) и не знаела нито английски, нито тайски, не успяла да намери човек, който да и каже как да се прибере у дома. При това положение горката жена пак сбъркала автобуса и се озовала на границата с Бирма. Принудила се да проси, за да може да събере пари за билет за връщане. Изминали цели пет години. Накрая през 1987 г. властите я отвели в лагер, смятайки я за незаконна емигрантка. В лагера също не я разбирали и останала там още двайсетина години. Най-после студенти, говорещи нейния език, дошли на практика в лагера и успели да и помогнат да се събере със семейството си.

5. 54-годишният Джон Лайн е преживял 16 сериозни инцидента в живота си. Медиите на Острова го наричат „човекът с най-лош късмет във Великобритания“. Случвало му се е какво ли не – падал е от кон, прегазвал го е ван. Като дете паднал от дърво и си счупил ръката. На връщане от болницата автобусът му катастрофирал, като същата ръка се счупила на друго място. Това станало в петък 13-ти.

Какво те чака според ДЕНЯ на раждане

Денят, в който сме родени определя голяма част от бъдещето ни. Всяко нещо е от значение и трябва да знаем, че сме родени точно в деня, ...

6. През 1910 г. Мазабуми Хозоно работел в японското министерство на транспорта и бил изпратен в Русия да изследва железопътната мрежа на страната. След като приключил командировката си през 1912 г., решил да се прибере през Лондон. На 10 април се качил на злополучния „Титаник“. Когато корабът започнал да потъва, Хозоно се намирал във второкласната си каюта. Отправил се към спасителните лодки, но на два пъти служителите на кораба го спирали, взимайки го за пътник от трета класа. Накрая успял да заблуди един пазач и се качил на лодка № 10, от където по-късно наблюдавал потъването на „Титаник“. След трагедията и след като станало ясно, че смъртта си са намерили много жени и деца, а толкова мъже са успели да се спасят, Хозоно бил силно критикуван от сънародниците си, които го обвинявали, че не е избрал почтена смърт. Японската преса го обявила за страхливец, университетски преподаватели написали книги, че е унизил родината си, уволнили го от работа, а дори имало публично настояване да се самоубие според ритуала сепуку, за да възвърне честта си.

7. На 19 септември 1981 г. около триста души били светкавично разкъсани от пасаж пирани в река Амазонка, след като претоварен кораб се наклонил и потънал на пристанището на бразилския град Обидош, щата Пара.

8. В своята „Книга за героичните провали“ Стивън Пайл разказва, че на 20 януари Дейвид Гудол, опитен обирджия на магазини в английския град Барнзли, Йорйшир, нахлул в универсален магазин. След като взел всичко, което искал, се отправил към изхода, където го посрещнали най-малко осем детективи. За негово нещастие току-що обраният магазин бил избран за конгрес на лицензирани охранители и детективи, специализирали в областта на търговските кражби.

9. В края на живота си маршал херцог Дьо Лорж страдал от камъни в бъбреците и научил, че някой си Жак Болио успешно ги премахва чрез операция. Тъй като обаче не се доверявал на този „лекар“, решил да намери двайсет страдащи от същото хора, които да бъдат подложени на операцията. Всички оздравели. След като се убедил в способностите на доктора, херцога се оперирал и на другия ден умрял.

10. През лятото на 1985 г. Джими Симънд, затворник от Хай Пойнтс, Съфолк, бил заловен тридесет минути след като избягал. Докато се опитвал да се качи на автостоп край близкото село Литъл Брадли, първата кола, която спряла, бил на детективите, насочващи се към затвора, за да разследват бягството.

Изтегли си късметче ТУК

1. Истинският късмет се падна на теб - здраве!2. Неочаквано пътуване ще се превърне в истинско приключение3. Вечерта те очаква щуро изл...

Източник: 10te.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com