Toyota с рекордните над 10 млн. продажби

42055
Toyota с рекордните над 10 млн. продажби

Toyota стана първият автомобилен производител в света, който успя да прескочи границата от 10 млн. продажби за 12 месеца. От март 2013 г. до края на март 2014 японците са успели да пласират 10,13 милиона автомобила. За този период продажбите на компанията са нараснали с 4,5%, което се дължи основно на нарастващото търсене на северноамериканския и китаския пазари. Новината съобщава The Japan Times.

Toyota се превърна и в първия в света автомобилен производител, който за година е успял да произведе над 10 млн. автомобили, по-точно – 10 117 274.

Toyota продаде 6 млн. хибрида

Хибридите на Toyota и Lexus отбелязаха поредното си рекордно постижение. Вчера, 15 януари, Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че към...

Лидерството по продажби Toyota продължава да държи и през тази година. От януари до март японците са продали 2,58 млн. коли. Най-близо зад тях са обичайните заподозрени General Motors и Volkswagen, които са реализирали по около 2,4 млн.

Очакванията на Toyota са през 2014-а да успеят да продадат 10,32 млн. автомобила. Според Акио Тойода, президент на компанията, тази година трябва да е най-печелившата в историята на компанията. Очаква се приходите да достигнат 1,9 трилиона йени, което е еквивалентно на 18,5 млрд. долара.

През тази година Volkswagen също има намеренията да продаде над 10 млн. коли. Германският концерн има намерението да прескочи японския си конкурент и да се превърне в най-големия автомобилен производител в света. Но е видно, че това няма да е никак лесно.

През миналата година Toyota беше №1 по продажби с реализирани 9,98 млн. коли. Втоли остана Volkswagen с 9,72 млн., а General Motors – 9,71 милиона.

Това е Toyota Supra от бъдещето

Автомобилната Нова година започна със стартирането на първото голямо изложение – това в Детройт. Изненадите на всеки салон са най...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com