Така вероятно ще изглежда новата Mazda MX-5

49475
Така вероятно ще изглежда новата Mazda MX-5

Шасито на новата Mazda MX-5 SKYACTIV бе показано миналата седмица. А сега Auto Express облича своята „кожа“ върху това шаси, за да добием представа как ще изглежда следващото поколение на най-продавания роудстър в света.

Оригиналът е представен преди 25 години по време на Чикаго мотор шоу 1989. Четвъртото поколение на MX-5 ще влезе в продажба началото на следващата година. А тези две снимки показват как би изглеждал моделът.

Mazda Hazumi представя бъдещата Mazda2

Концепцията Hazumi „изтече“ ден преди да бъде официално предтавена на Автомобилен салон Женева 2014. Неговото 84-то издание...

Любопитното е, че новото SKYACTIV шаси, което компанията представи на салона в Ню Йорк миналата седмица, ще оформи и основата за новата Alfa Romeo Spider. Mazda потвърди, че двигателят ще е позициониран зад предната ос и по-близо до центъра на автомобила от всякого досега. Освен това центърът на тежестта ще е най-ниският от на всички предишни модели – фактори, които се очаква драстично да подобрят управлението и стабилността на автомобила.

 

Интересното е, че масата е намалена с над 100 кг, а очакванията са теглото на MX-5 да е под 1050 кг. Тези фактори са предпоставка да очакваме този автомобил с огромно нетърпение, тъй като се очертава да се превърне в истински бог на пътя.

Повече официална информация за модела липсва. Очакванията са междуосието да е малко по-дълго, за да се подобри стабилността, комфорта и интериорното пространство. Задвижването вероятно ще бъде поверено на два 4-цилиндрови атмосферни SKYACTIV бензинови двигателя – 1,5-литров и 2,0-литров със съответно 130 и 165 к.с.

Mazda3 2,2 СD: Образец за подражание (тест-драйв)

Golf, Focus и Astra. Това бяха трите образеца, с които всички се мереха. Бяха, защото в тази класация, на мястото на Astra, влиза новат...

Новата Mazda MX-5 ще направи официалния си дебют следващия февруари, когато ще се проведе Чикаго мотор шоу 2015.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com