Представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1

29569
Представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1

Снощи, 20 май, „Индустриал Комерс“ и Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) официално представиха състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. Колата е разработена специално за едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. На церемонията присъства и министър Красен Кралев.

На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БФАС Радослав Козлеков, Анатоли Илиев – секретар на организационен комитет на инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 г., Стефан Митов - национален директор продажби на „Индустриал Комерс“ – официален вносител на Hyundai за България, Георги Гвоздейков – проджект мениджър на Hyundai Racing Trophy. За да уважи събитието, от Италия пристигна и Иван Фереро, собственик на Atech-Racing Italy. Фирмата произведе вътрешното оборудване на колата - седалки, волан, колани, както и екипите на пилотите.

Организаторите на шампионата представиха и първия екипаж, който ще участва в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy - пилотът Григор Григоров и неговият навигатор Янаки Янакиев. На събитието бяха представени и кандидат-пилоти за Hyundai Racing Trophy - Васил Жеков, Симеон Донов, Иво Георгиев, Станислав Владимиров, Иван Влъчков, Кольо Карастоянов, Симеон Симеонов, Георги Делчев и Дочо Цвятков.

Малко козметика за Hyundai Veloster Turbo

В средата на жизнения си цикъл моделът получи дребни козметични промени, но истинските новости са скрити от погледа. Задвижването отнов...

 

Първият автомобил Hyundai i20 Coupe R1 е изцяло създаден в сервизния център на Hyundai в Стара Загора. Това е базата, в която състезателните коли ще бъдат изцяло обслужвани и сервизирани от Hyundai специалисти и ще се съхраняват преди и след всяко състезание на Hyundai Racing Trophy.

Hyundai i20 Coupe R1 е професионално модифициран на базата на напълно новия модел Hyundai i20 Coupe и е подготвена по специални методи за състезателен автомобил. Колата е с бензинов 4-цилиндров 1.4 DOHC 16V двигател със 100 к.с. По правила на БФАС, автомобилът разполага със стандартна 6-степенна синхронизирана механична трансмисия с кратък превод. 

Водещата английска компания Custom Cage пристигна в България през месец март, за да вземе размери на колата за специално разработен рол кейдж за Hyuindai i20 Coupe R1, според най-високи световни стандарти. Основателят Роджър Невит персонално контролира процедурите по измерване на купето на автомобила в Стара Загора.

Hyundai Genesis: Технологична витрина (тест-драйв)

Този автомобил се конкурира със Светата германска троица! Това е факт, но се абстрахирайте от него. Забравете го. Hyundai не иска да пр...

„За професионално протичане на шампионата Hyundai Racing Trophy ще полагат грижи няколко екипа от експерти. Основополагаща е мисията на шампионата, но изпълнението зависи от ентусиазма и отговорността на хората, които ежедневно ще мислят и действат за успешното реализиране на състезанията, за да изгреят звездите на небосклона на автомобилния спорт в България. Hyundai вярва в младите пилоти и с увереност им поверява отговорността да представят по възможно най-добрия начин възможностите на състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1 и да се откроят талантите на състезателната сцена.“, споделиха още организаторите на проекта.

Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com