Peugeot 2008 DKR изглежда потресаващо

66669
Peugeot 2008 DKR изглежда потресаващо

Три седмици след вълнуващата новина, че Peugeot, Red Bull и Total са решили да обединят усилия, за да участват в „Дакар 2015“, автомобилът, който ще води атаката на екипа най-после бе разкрит. 2008 DKR споделя непогрешимата семейна прилика със серийния кросоувър на Peugeot, макар формите му да са много по-изразителни, а пропорциите - много по-внушителни, приспособени да отговорят на предизвикателството, което стои пред него.

 

Peugeot ще атакува победата в „Дакар“ през 2015

След миналогодишното напрегнато приключение във величествените планини на Колорадо, САЩ, Peugeot Sport, Red Bull и Total решиха да погл...

Много повече от поредното дизайнерско упражнение, 2008 DKR разчита на агресивно излъчване, продиктувано от техническите ограничения, свързвани с мисията. Най-важното обаче е задвижването.

Тук може да видите първото официално видео на модела.

Дизайнерският екип на Peugeot Sport трябваро да отговори на един фундаментален въпрос в началната фаза, касаещ трансмисията на новия звяр: 4х4 или 4х2? Решението е повлияло пряко върху дизайна на автомобила в две ключови области. В крайна сметка Peugeot е избрал доста по-различен подход от този на конкуренцията. Имайки предвид оф-роуд възможностите на задвижването с две колела и качествата му да се движи върху пясък, това е изборът, който е предпочетен. Той е позволил монтирането на тези огромни колела, както и да се възползва от по-голям ход на окачването. Така 2008 DKR стъпва върху 37-инчови Michelin гуми (почти 94 см в диаметър)!

Peugeot 208 T16 дебютира с победа в рали „Акрополис“

През 1984 Peugeot записа първия успех на легендарното 205 Т16, давайки най-добро време във втория скоростен етап на Tour de Corse. Зад ...

Пренасянето на дизайнерските характеристики на серийния модел в задната част 2008 DKR се оказва сравнително лесно. Предницата обаче е по-трудната за дизайнерския екип, разказва Мишел Труве, Мениджър Дизайн Peugeot: “Заради необходимите оф-роуд способности, ъгълът на атака трябваше да е много висок. Това означаваше много къс надвес, което от своя страна довежда до преден дизайн, който доста се различава от този на серийния модел. За щастие, техническият екип не се поколеба да послуша нашите аргументи и прие да препозиционира определени части, които можеше да се превърнат в проблем за нас. Това ни даде малко свобода да проектираме предница, която възможно най-много да прилича на серийната версия.”

 

“Крайният резултат няма аналог с друг 4х2 автомобил,“ твърди Карлос Сайнц. „Той е много компактен, което е добре. След като участвах в последните две издания а „Дакар“ с 4х2 автомобил, аз съм убеден, че това е решение, което може да спечели състезанието. Разбира се, то налага внимателно проектиран автомобил, който лесно да се справя с всички различни видове терени, на които се провежда състезанието, но аз знам, че Peugeot Sport има необходимия ноу-хау, технология и средства, за да извлече максимума от това уникално и стимулиращо предизвикателство за всички в отбора.”

Това, което се крие под купето, остава тайна в момента.

Peugeot Exalt е стилно 4-врато купе

Инцидентно Peugeot разкри концепцията на 4-вратото купе Exalt, което ще дебютира по-късно този месец по време на салона в Пекин. Инцид...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com