Новият VW Touran дебютира на София Мотор Шоу 2015

19478
Новият VW Touran дебютира на София Мотор Шоу 2015

Изцяло обновеният вариант на MPV-модела ще пристигне премиерно за българската публика в рамките на Автомобилен салон София 2015 (17 - 25 октомври). Интериорът на новия модел е със значително увеличени размери и с множество възможности за индивидуализация. Подобрения са предприети в целия автомобил, който се отличава с гама от четири нови икономични двигателя и широк обхват на асистиращи и мултимедийни системи.

Като един от най-успешните семейни автомобили в света с 1,9 милиона продадени бройки, Touran е безспорен лидер в MPV-сегмента в Германия. Третото поколение Touran се отличава с нов спортен облик. Интериорът също е претърпял промени. Пространството може да бъде конфигурирано по най-различни начини, благодарение на новоразработената fold-flat система на седалките, а ISOFIX позволява детските седалки да бъдат монтирани на всяко място. Багажното пространство разполага с обем от 1040 литра (когато е натоварено до височината на тавана до втория ред седалки) и общо 47 отделения за съхранение, което прави новия Touran идеален за ежедневна употреба. Опционалната нова 3-зонална автоматична климатична инсталация с анти-алергенни филтри позволява въздухът в автомобила да остава свеж и чист.

VW Passat Alltrack дебютира на София Мотор Шоу 2015

Офроуд изпълнение с офроуд режим и задвижване на четирите колела; мощност на двигателите от 150 до 240 к.с. Нова генерация със задвижв...

 

Напълно преработеният Touran е първият MPV базиран на модулната напречна производствена матрица (MQB) на Volkswagen. Това носи много предимства що се отнася до конструкцията и дизайна, като например постигнатото отличително дълго междуосие с много къси надвеси на каросерията, което позволява изключително добро оползотворяване на пространството в автомобила. Въпреки увеличаването на общата дължина на каросерията и по-високите изисквания за безопасност и комфорт, е постигнато намаляване на теглото с до 62 килограма в сравнение с предходния модел. Това, заедно с подобренията в аеродинамиката на автомобила, е довело до редукция в разхода на гориво: двигателите при старта на продажбите са два бензинови (TSI) със 110 к.с. и 150 к.с. и два дизелови (TDI ) със 110 к.с. 150 к.с., като сега те са с до 19 на сто по-икономични от предшестващите аналози.

 

Широката гама от нови асистиращи и мултимедийни системи е новост по отношение на функционалностите в този автомобилен клас. Заедно с автоматичната колизионна спирачна система като стандарт, семейният бестселър предлага и възможности за система за автоматичен контрол на дистанцията ACC и Front Assist със City Emergency Break, Traffic Jam Assist, Pre-Crash проактивна защита на пътниците, Side Assist с Rear Alert Traffic и Trailer Assist - система за маневриране на ремаркето. Новите функционалности в Touran включват механизъм на електрическо отваряне и затваряне на капака на багажника, функция Easy Open на задната врата (активираща се при движение с крак), избор на профил на шофиране и LED-фарове с висока ефективност.

4800 леки коли в България са със скандалния двигател на Volkswagen

В България има 3500 леки автомобила Volkswagen и 1300 от марката Audi, както и 900 лекотоварни автомобила Volkswagen, които са с ЕА 18...

 

Новият Touran ще се предлага с две аудио-системи и две радио-навигационни системи. Новост е и възможността за поръчка на мобилните онлайн услуги CarNet на Volkswagen, кото гарантират широки възможности за свързване на автомобила и ползването на които е безплатно за първите 3 години. За топ устройствата, Volkswagen ще предлага връзките AppConnect и MirrorLink™, което позволява по-широк спектър от приложения, които да бъдат отразени в дисплея на мултимедийната система.

Цените на модела за България стартират от 40 675 лв с ДДС. Автомобилът е с възможност за данъчен кредит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com