LR Discovery Sport атакува неравния български пазар

50655
LR Discovery Sport атакува неравния български пазар
Снимка: Христо Петров

Discovery Sport е първият от новото поколение модели Land Rover, който формира новото моделно семейсво Discovery. Днес той официално стъпи на родна публика, предлагайки много атрактивна визия и 7 места. За пазара в България наличието на 7-места ще донесе допълнително удобство за собствениците от ползването на ДДС кредит. В следващите две години семейство Discovery ще се увеличи с още 2 члена.

 

Land Rover Discovery 4: Последният мохикан (тест-драйв)

Dosco-то e живо и винаги на мода. Четвъртъците в столичните клубове са доказателство за това. Възрастта на Discovery 4 е потвърждение, ...

На снимката: Димо Николов (ляво), Управляващ директор на „Мото-Пфое“, и Ерик Плос (дясно), Регионален мениджър за Централна и Източна Европа за Land Rover и Jaguar

Един от най-интересните факти за новия Discovery Sport, освен силно променения дизайн, e, че за първи път в света компактен премиум SUV дебютира със 7 места. Специално конструираното задно окачване на модела позволява по-добра динамика и поведение и същевременно дава възможност за конфигуриране на просторно и удобно място за втория седалки. На третия едва ли може да се побере нещо повече от пазарски чанти, но за България двете седалки в повече означават ползването на ДДС кредит. Платформата на модела е на 75% нова, като останалите 25% са заемки от Evoque и Range Rover.

 

В началото новият Discovery Sport ще се предлага с два вида 4-цилиндрови турбо двигатели. Бензиновият 2.0 Si4 е с мощност 240 к.с. и директо впръскване на гориво. Той е по-компактен, но същевременно също толкова мощен, колкто 6-цилиндров агрегат, но разходът на гориво при него е с 20% по-нисък. Дизеловият 2.2 литров мотор на Discovery Sport ще се предлага с възможност за избор – 150 (TD4) или 190 (SD4) к.с. И двата осигуряват впечатляващ въртящ момент от 420 Nm. По-късно през 2015 г. ще се появи още един дизелов двигател ED4. Всички агрегати ще могат да бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Land Rover отдава почит на Defender с три специални версии

Докато производството на сегашния модел Defender във Великобритания навлиза във финалната си фаза, Land Rover ще използва 2015 г., за д...

Благодарения на подобрената Terrain Response система, патентована от Land Rover, новият Discovery Sport е лидер в класа си по проходимост. Британцът изумява с 600 мм дълбочина на газене, което е абсолютно непосилно за всички останали.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРЕДПРЕМИЕРНИЯ ДЕБЮТ НА DISCO SPORT

Впечатление в интериора правят висококачествените материали и новата по рода си вертикална централна конзола, която пренася премиум излъчването вътре в самия автомобил. Интересен факт е, че в новото Discovery Sport има налични цели четири изхода за 12V мощност и шест USB изхода, разпределени по трите реда седалки в автомобила, което подсказва, че в един и същи момент мога да фунцкионират редица електронни устройства. Водачът и спътникът до него отпред могат да се наслаждават още на 8-инчов информационен дисплей с тъчскрийн функция.

На българския пазар Discovery Sport застава срещу BMW X3 и Audi Q5. Стартовата цена на британския модел започва от 70 000 лв. с ДДС.

Land Rover Experience в центъра на София

От 03 до 11 октомври през България преминава впечатляващо роуд шоу – Land Rover Experience. Жителите на Варна, Бургас и Пловдив в...

Фотография: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com