Автономен прототип на PSA Peugeot Citroen измина 580 км

5342
Автономен прототип на PSA Peugeot Citroen измина 580 км

Петък, 2 октомври 2015, един от четирите автономни автомобила на PSA Peugeot Citroën измина магистралата между Париж и Бордо, за да вземе участие в световния конгрес Intelligent Transport Systems (ITS), който се провежда от 5 до 9 октомври.

Дългият 580 км маршрут бе изминат в напълно автономен режим без шофьор. Автомобилът автономно регулираше скоростта си на движение и сменяше лентите с цел изпреварване, взимайки под внимание другите автомобили, ограниченията на скоростта и инфраструктурата.

PSA увеличава производството с 60 000 коли в Европа

PSA Peugeot Citroën обяви, че ще увеличи производството в европейските си заводи, за да се възползва от ръста на европейските паза...

През юли 2015 Групата стана първият автомобилен производител, получил съответните разрешителни за провеждане на тестове по обществената пътна мрежа, използвайки четири автономни прототипа. През 2016 броят им ще достигне 15.

PSA Peugeot Citroën работи за развитието на решения и технологии, които да направят автомобила на бъдещето по-умен, за да се подобри комфорта на шофьора и да се адаптира към променящото се клиентско поведение и очаквания. Функциите на автономното шофиране ще спомогнат за намаляване на броя инциденти, свързани с човешка грешка, и ще намали умората на шофьора при монотонни условия на шофиране. Тези проекти скоро ще бъдат приложени в серийни модели, с постепенно разгръщане на функциите, които не изискват шофьорска намеса.

PSA Peugeot Citroën представя своя aвтономен автомобил и комуникационните си системи „автомобил към автомобил“ и „автомобил към инфраструктура“ по време на 22-я световен конгрес ITS. Tези системи, които предлагат нов източник на информация, използват данните, предавани от други автомобили и инфраструктура, за да подобрят осведомеността за заобикалящата автомобила среда. Идеята е да се подобри безопасността на участниците в движението чрез предвиждане на определени критични ситуации, за да се намали броят на инцидентите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com