Гарантираните влогове на физически лица в КТБ са под 1 млрд. лева, твърди синдикалист

27946
Гарантираните влогове на физически лица в КТБ са под 1 млрд. лева, твърди синдикалист

Бламирахме проекта на служебното правителство главно заради проекта за решение за КТБ чрез актуализация на бюджета. Но не беше само това, заяви вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов.

Днес ни казаха, че невъзможните за събиране приходи вече са 1,5 млрд. лева т.е. такава дупка ще има в бюджета без актуализация, след като предишния път бяха около 900 млн. лева. Ние не сме против актуализация на държавния бюджет и не бламираме служебното правителство – да, имаме нужда от актуализация на бюджета, но не бива да се разпростираме над 3% от БВП, подчерта синдикалистът в предаването „Лице в лице”.

Лихтенщайн разследва Цветан Василев за пране на пари

Властите в Лихтенщайн разследват банкера Цветан Василев за пране на пари. Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причинит...

По отношение на КТБ знам, че гарантираните влогове на физическите лица от закона – до 100 хил. евро, са на стойност по-малко от 1 млрд. лева. Говорим само за физически, а не за юридически лица, уточни Кокалов. Вижте и какво става с ТБ Виктория – Иван Искров е дал разрешение да се продават кредитни пакети, активи на банката. Това трябва да стане на търг – да сте чули такова нещо, възмути се Кокалов. Главният прокурор Сотир Цацаров пое ангажимент пред синдикатите и работодателите, но нещата не се получават. Дори Искров и БНБ да предложат нещо работещо за КТБ, да оповестят важна информация, на тях вече никой не им вярва и ще стане като приказката с лъжливото овчарче. Според мен нарочно се фалира КТБ, за да се отхапят апетитни хапки от банката, смята синдикалистът.

За мен е много странно, че в случая с КТБ от началото не се предприеха мерки. Изпуснаха се поне 20 възможности, има инструментариум да се реши. Това си е наш, вътрешен проблем, категоричен беше Кокалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com