Според Караянчева Турция застава зад Местан

3022
Според Караянчева Турция застава зад Местан

Обявяването на Ахмед Доган и Делян Пеевски за персона нон-грата показва, че Турция подкрепя Лютви Местан. Тази позиция изказва депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

По думите й бившият председател на ДПС трябва да отговори на много въпроси, сред които – защо търси подкрепата на Турция и посолството й у нас, защо с нейни дипломати се е явил на честванията в края на миналата година и защо турските медии „неистово го подкрепят”, коментира тя в предаването "Лице в лице" по bTV.

Караянчева към Местан: Защо има села на 4 км от Кърджали без канализация и пътища

"Нямам мераци. Провеждаме реални политики, хората от селата идват при нас. Имахме 152 кандидати за кметове от 94 през 2011 година. Те д...

Караянчева направи любопитен коментар за двама от последвалите Местан депутати, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед: „Хората, които са около него, са свързани с религията”.

Според нея един от най-гласовитите противници на обявяването на ген.Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали (блокирано през 2012 г. от ДПС) сега е организирал пресконференцията на сваления лидер.

Думите на депутата идват само часове след официалната позиция на Делян Пеевски, който обяви, че е бранил националния интерес и освен това обвини Местан в „антибългарска” политика.

По думите на Караянчева, в Кърджали са раздвоени в подкрепата си заради налаганата линия „Турция с Местан, Русия с Доган” и в момента нито ДПС, нито бившият му лидер не могат да оценят с каква подкрепа разполагат. Тя отбеляза, че привържениците на Местан не са твърде гласовити, защото „има страх” от местната власт, която остана лоялна на ДПС.

Цв. Караянчева: Нямахме време да поправим недомислията, допуснати в Изборния кодекс

Ще има села, където при регистрирани над 300-400 души реално живеят двама-трима и те ще трябва да определят кой да е кмет. Нямахме врем...

Според депутата, разбиването на монопола на движението е трудна работа, която изисква структури и затова големите партии като ГЕРБ, РБ и БСП „трябва да отворят вратите си за целия спектър на етносите”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика