Петкова успокои: Доставките на газ са според договореното, колебанията в налягането са нещо нормално

5445
Петкова успокои: Доставките на газ са според договореното, колебанията в налягането са нещо нормално
Снимка: БГНЕС

Не е на лице никакъв риск за газопреносната ни система и сигурността на доставките. Това заяви на извънредна пресконференция министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде БГНЕС.

„Във връзка информацията, че Русия преустанови доставките за природен газ за Украйна. Беше сформирана оперативка в Министерството на енергетиката. Към настоящия момент не са на лице основания за промяна в режима на работа на националната и транзитна газопреносна мрежа. Налягането на газ е съобразно договореното, каза Петкова

„Късно снощи през нощта имаше колебания в налягането, в рамките на нормалното. Надявам е се то да не е заради кризата в Украйна. Подземното газово хранилище в Чирен разполага с над 450 млн. кубични метра. Състоянието на газопреносната ни мрежа е много добро, няма основания за притеснения за доставките на природен газ и транзита от България към другите страни. Не е на лице никакъв риск за газопреносната ни система и сигурността на доставките”, увери Петкова.

Изявлението на министър Петкова идва на фона на информацията на премиера Бойко Борисов, който по-рано през деня заяви, че налягането по газопровода до България е спаднало.

Борисов се размина с министерството на Петкова за газовите доставки от Русия

Налягането по газопровода до България е спаднало, след като Русия спря доставките за Украйна. В София е свикано съвещание по темата. То...

"Факт е, че от вчера налягането е паднало по тръбите. Но, така или иначе сме взели мерки да не пострадаме. В края на краищата, това е бизнес. Русия трябва от някъде да изкара пари, а това не са малко пари, така че, според мен, те ще продават газ", каза от Пекин Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика