Ненчев: Очаква се засилване на бежанската вълна

4198
Ненчев: Очаква се засилване на бежанската вълна
Снимка: БГНЕС

До 1000 военни могат да бъдат изпратени за охраната на границата при евентуална вълна от нелегални мигранти. Това заяви в студиото на Нова телевизия военният министър Николай Ненчев. Според него натискът по границите ще се засили, ако конфликтът в Сирия не бъде спрян, предаде Стандарт нюз.

„Напрежението в Сирия ескалира, което би следвало да доведе до засилване на бежанската вълна, включително и към България, но ние сме готови за всичко, ако е необходимо бихме могли за часове да увеличим многократно военнослужещите по границата, бихме могли да изпратим до 1000 военнослужещи на границата", заяви Ненчев.

ЕК: Македония и Сърбия сами решават кого да пуснат от мигрантите

От Европейската комисия /ЕК/ в Брюксел официално съобщиха, че властите в Република Македония и Сърбия сами решават на кого от мигрант...

„Без сухопътна акция в Сирия няма да се размине. На този етап от нас не е искано да участваме в нещо подобно. Теоретично е възможно страната ни да участва в сухопътна операция в Сирия, но нямаме такъв казус. Ако такъв казус се появи, ще разговаряме тогава", уточни военният министър.

„Следим с особено безпокойство това, което се случва след свалянето на руския самолет, вярваме в здравия разум. Вярваме, че ще се намери мирно и политическо решение. Вярваме, че създалото се напрежение трябва да спадне и да се намери решение, което да удовлетворява и двете страни", каза още Ненчев.

Той съобщи, че през последните дни не е имало нарушаване на българското въздушно пространство от чужди летателни средства. „Към този момент няма непосредствена заплаха за националната сигурност", подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com