Ненчев: Готови сме да увеличим многократно присъствието на военнослужещи на границите

3118
Ненчев: Готови сме да увеличим многократно присъствието на военнослужещи на границите
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че очаква следващата седмица да бъде приета законовата промяна, която да позволи съвместни патрули с МВР за опазване на границата. 

"Надявам се в рамките на следващата седмица тази промяна в Закона да бъде факт, защото разбирам, че има воля. Ние положихме много усилия. Изключително съм отдаден на този въпрос, който е особено чувствителен за хората", каза Ненчев, цитиран от БНР.

Ненчев: Не е обсъждано разполагането на 1000 военни на НАТО у нас

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че не отговарят на истината информациите за предстоящо разполагане у нас на 1000 чужди во...

"Безпокоим се всички, така че имам готовност да увеличим многократно присъствието на български военнослужещи на границите там, където е възможно да се насочат и концентрират хора, които търсят, разбира се, спасение от размирните райони", каза още министърът. 

По повод решението на НАТО да осигури постоянно присъствие в района на Егейско море срещу нелегалния трафик и нелегалната миграция, министърът на отбраната обясни, че българското участие в тази операция ще бъде с една фрегата, което е съществен принос. 

В понеделник сутринта Николай Ненчев ще се срещне с кмета на община Шумен Любомир Христов, за да обсъдят безвъзмездното прехвърляне на част от военните имоти в града

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com