Две СИК в Кюстендил разменили бюлетините в чувалите за местните избори и за референдума

5764
Две СИК в Кюстендил разменили бюлетините в чувалите за местните избори и за референдума
Снимка: БГНЕС

Повторното броене на бюлетините за избор на Общински съвет от 22 секции в община Кюстендил приключи ден по- рано от предвиденото. По информация на Дарик, вещите лица днес са се натъкнали на чували от секции с №16 / една от смесените / и №32, в които бюлетините за избор на ОС ги няма. Те са открити в чувалите за Националния референдум. Чувалите за местните избори са бели на цвят, а тези за референдума - черни. Секционните комисии за разменили бюлетините за двата вида избори.

"Куриозното бе търсенето на липсващите бюлетини. Единият от чувалите бе затворен с печат на кмета на общината, а не с печата на СИК. Имаше само една или две секции, където резултатите от броенето съвпаднаха с тези от протоколите", коментира адвокат Ангел Ангелов, който представлява няколко от жалбоподателите по делото.

По-малко от 17% от партиите са си подали отчета за местния вот и референдума

Утре, 24 ноември, изтича срокът, в който лицата, които представляват партиите, инициативните комитети или коалициите – участници ...

Представителят на ПП БДЦ Стоян Стоилов каза, че в няколко секции в купчинката с бюлетините за Коалиция "Кюстендил" са открити гласове за други партии, днес 2 бюлетини за ПП АБВ, вчера и за Глас народен.

ПП АБВ добавя 6 гласа към резултата си, каза водачът на листата Ангел Ангелов. Той е забелязал повече проблеми при отразяване на преференциалния вот.

Като цяло, при гласовете за партиите и коалициите няма съществени разлики, като се изключи казуса в секцията в Таваличево и неотчетените в протокола 22 гласа за Коалиция "За промяна".

"Не очаквам промени в мандатите и в състава на ОС", каза председателят на БСП Катерина Янчева.

ДСБ-Варна не иска съюз с ГЕРБ на местно ниво, въпреки Радан Кънев

Твърд характер показа варненската структура на ДСБ на проведеното в края на миналата седмица заседание, коментира в. "Сега". На заседа...

По неофициална информация, ПП "Атака", която остана на 16 гласа от мандат в ОС, добавя само 1 глас. Коалиция "Кюстендил", която спечели изборите за ОС, губи около 40 гласа.

Точните резултати от повторното преброяване на 22 секции от община Кюстендил ще бъдат представени пред съда от трите вещи лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика