В АБВ развиваме пряката демокрация, заяви Първанов

6120
В АБВ развиваме пряката демокрация, заяви Първанов

Удовлетворен съм, че този пряк избор, първи по своя характер в левицата, е знак за необходимостта от пряка демокрация в отделните партии. Това каза Георги Първанов, председател на ПП АБВ в оставка, след като гласува на вътрешнопартийните избори за лидер, за който пост самият той е номиниран, предаде "Фокус".

„Все по-често ще се налага не просто да се избира партиен лидер по пътя на прякото допитване, а и да има вътрешнопартийни референдуми по отделни теми. Много пъти съм го предлагал и ние в АБВ сме на път да развием пряката демокрация, включително и по важни въпроси, свързани с националните политики или тези на левицата”, посочи Първанов.

АБВ избира председател

Важни събития за АБВ и БСП ще се проведат днес.  Членовете на АБВ ще избират председател. До тази ситуация се стигна, след като л...

По думите му избирателната активност до този момент в София е около 33%, но посочи, че в страната по всяка вероятност гласуването ще бъде неравномерно. „Това не е избор, който е драматичен. Изборът е свързан с политиките, които ние развиваме, с мястото на АБВ в управлението и с мястото в държавната политика като цяло”, допълни още Първанов.

Бидейки съпричастни към управлението, ние се опитахме да бъдем социален коректив. Мисля, че Ивайло Калфин като вицепремиер и министър на труда и социалната политика, го направи блестящо към момента, заяви още Първанов.

„Той предложи един пакет от социални закони, свързани с пенсионната реформа и семейните добавки за деца. Изобщо социални пакети, които покриват нуждите на всички възрастови категории. Това означава, че като социален коректив се справяме добре, но оттук нататък трябва да започнем да формираме своята алтернатива по редица въпроси, по които сме несъгласни с водените политики", обясни Първанов.

Той поясни, че не става дума за одобрение на един или друг министър, а за управленски визии, разписани в конкретни законопроекти. "АБВ започва да се развива като една своеобразна вътрешна алтернатива" заключи Първанов.

В АБВ гласуват и по мейл за нов лидер

Членовете на ПП АБВ ще могат да гласуват за председател на партията и по електронен път. Така електронното гласуване, заедно с прекия и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика