Теменужка Петкова: Рано е да се говори за "Турски поток"

7790
Теменужка Петкова: Рано е да се говори за "Турски поток"
Снимка: БГНЕС

"Аз смятам, че е рано да се говори за "Турски поток". Това заяви в ефира на БНТ министърът на енергетиката Теменужка Петкова, коментирайки енергийните проекти в региона.

"Аз съм оптимист за изграждането на газов хъб на територията на България", посочи тя, заявявайки, че "Турски проект" не е инициатива на българската държава.

Правителството предприема спешни мерки за дефицита на НЕК

В спешен порядък правителството предприе мерки за стабилизиране на енергийната система. Целта е да се редуцира текущият дефицит в Нацио...

"Интерконекторът с Гърция е обект от общ интерес. Неговото изграждане е изключително важно не само за България, но и за целия регион", каза също Теменужка Петкова. Тя контрира аргумента, че "Турски поток" може да измести газовата връзка между България и Гърция.

На път сме да овладеем кризата в енергетиката, заяви също министърът на енергетиката, коментирайки дали кризата в българската енергетика не прилича на тази в Гърция. По думите й правителството има волята, полага и усилията, за да се случи подобно нещо.  

"КЕВР има много важната роля да определи цената на електрическата енергия в България. Тя се определя въз основа на обективни факти. За щастие КЕВР си върши добре работата", заяви Петкова.

Комисията е абсолютно независима. Това са инсинуации, коментира енергийният министър във връзка с думите на шефа на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, че има известен натиск от страна на политически партии. По думите ѝ КЕВР ще намери правилния подход що се отнася до цената на тока. 

Октомври може да ни чака още веднъж поевтиняване на парното

Парното може да поевтинее още веднъж през октомври. Прогнозата направи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР...

"Има възможност административните разходи в НЕК да бъдат намалени с 10%. Не знам дали съзнателно е водена политика за увеличаване на тези разходи, но със сигурност е възможност те да бъдат оптимизирани", заяви още тя.

"Друга мярка, която смятам, че ще бъде много ефективна е промяна в Закона за възобновяемите източници", коментира още Петкова. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com