Светла Тодорва ще оглави ДКЕВР

43827
Светла Тодорва ще оглави ДКЕВР
Снимка: БГНЕС

Енергийният експерт Светла Тодорова ще оглави Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Това съобщи в. "Преса", базирайки се на свои източници.

Тодорова беше член на комисията при правителствата на НДСВ и тройната коалиция. Неин заместник ще бъде Евгения Харитонова - шеф на регулаторния орган при предишния служебен кабинет.

Досегашният председател на ДКЕВР Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова са се съгласили сами да подадат оставки. Това е станало днес след разговор с икономическия министър Васил Щонов, съобщиха от ведомството. До късно тази вечер нямаше отговор от другия зам.-председател на ДКЕВР - Еленко Божков, чиято оставка също беше поискана от служебния кабинет. „Вредните хора провеждат грешната политика“, коментира по-рано днес в Благоевград премиерът Георги Близнашки.

Оставките на Боев и Младенова дойдоха изненадващо, след като по-рано днес комисията разпространи официално изявление, че тримата с Божков няма да се оттеглят. Те питаха кои техни решения представляват неизпълнение на задълженията им за защита на обществото и кои вредят на сектора.

Междувременно три дружества, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки, оспориха коректността на справката от НЕК за извършените към тях плащания. ТЕЦ „Бобов дол“ уточни, че държавната компания вече не купува ток от нея. „Топлофикация Перник“ се оплака, че списъкът не отчита 6 млн. лв. лихви, а „Топлофикация Плевен“ посочи проблеми с доставките от „Булгаргаз“, тъй като НЕК не изпълнявала тристранното споразумение да плаща директно на газовата фирма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com