Протестите на работещите в затворите спират

14406
Протестите на работещите в затворите спират
Снимка: БГНЕС

Надзирателите в затворите спират протестите. Това стана ясно след поредната среща на ръководството на синдиката на служителите в затворите със зам.-министъра на правосъдието Андрей Янкулов, информира БНТ.

Към този момент нашите искания за спазване на закона за МВР в частта му социален пакет са изпълнени на 80%. Това отчете председателят на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров след срещата.

Надзирателите: Управляващите не спазват закона

Оказа се, че има хора извън затворите, които не спазват законите. Това каза Иван Петров, председател на УС на Синдиката на служителит...

Той добави: "Готова е нова заповед, в която са включени всички тези социални плащания. Издадени са и две нови заповеди, касаещи заплащането на сумите за храна и за специфични условия на труд. По-голямата част от нашите искания са изпълнени".

"Продължава съвместна работа. От Синдиката на служителите в затворите в България се надяват в най-кратък срок да разрешат и останалите проблеми.

"Проблем е нереалното финансиране на нашата дейност. Бюджетът ни не може да се определя в точни граници, тъй като работим с живи хора. От 5 години алармираме, че тези суми се намаляват всяка година", подчерта Петров, цитиран от агенция "Фокус".

От своя страна зам.-министър Янкулов отчете, че ще има 10% съкращение на щатните служители в главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Надзирателите бесни: Държавата не си спази обещанията

Надзиратели от софийските затвори излязоха на протест пред централния софийски затвор под мотото: "Докога? Закон и беззаконие!", пред...

Освен това нощният труд и ремето на разположение на служителите ще бъдат начислявани и плащани от януари месец тази година.

"В системата тече процес на организация на структури. Окончателният вариант на предложението на главни дирекции "Изпълнение на наказанията" и "Охрана" ще пристигне в министерството до края на месеца. На базата на това ще имаме по-голяма конкретика", подчерта Янкулов. Той уточни, че основната насока на работа ще бъде обединяване на структури с цел съкращаване на ръководното и административното дружество. "Това, което е заложено като насока, е минимално да бъдат засегнати служителите, които работят на терен", допълни заместник-министърът.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com