Правителството заменя реалните действия с медийно присъствие, заяви Миков

5040
Правителството заменя реалните действия с медийно присъствие, заяви Миков
Снимка: БГНЕС

Предстои много работа и всички имат своя ангажимент по отношение на политическата декларация на конгреса, за резолюцията за участие в местните избори, които да бъдат съчетани с нетърпящото отлагане на подготовката за местните избори. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на заседание на Националния съвет на партията, предаде БГНЕС.

За по-малко от месец в икономическата област правителството реализира прогнозата за бюджета, очевидно е, че есента умишлено беше занижена прогнозата за 2015 г., за да се обоснове орязването на 14 социални плащания, намаляване на средствата за образование и др. социални сфери. Днес вече има актуализирана прогноза на МФ, която изведнъж от 0,7% при приемането на бюджета, се удвои, без в страната да са се случили някакви особени икономически процеси, без да има засилване на чуждите инвестиции, без да се наблюдава някакво усилване на икономическата активност, даже напротив, подчерта Миков.

Той добави, че в областта на социалното осигуряване, правителството не е изпълнило поетия ангажимент до края на март да има ясно виждане за необходимите промени в социално-осигурителното законодателство.

Това, което излиза, макар, че няма още окончателно предложение, е увеличаване на стажа и възрастта за пенсиониране със съответните реакции на големи социални групи. Очевидно е, че все още има колебания в правителството и ще очакваме в следващите дни да се реализират като законодателна инициатива, конкретна, извън разговорите в публичното пространство и медии, допълни председателят на БСП.

Той каза и че правителството продължава да заменя реалните политически действия, законодателството и управленските решения, със силно медийно присъствие, много често подменящо действителния дневен ред на обикновения човек, с теми, които са необходими за медийно въздействие върху общественото съзнание.

В областта на здравеопазването са факт ценоразписите и опашките на чакащите. На определени места в страната вече започват реакции, както на медицинското съсловие, така и от граждани във връзка с орязаните и ограничени лимити в здравеопазването, подчерта Миков. Той отбеляза, че в ПГ на БСП са провели среща със здравния министър Петър Москов, но са останали на съвсем различни позиции за бъдещето и развитието на българското здравеопазване.

Миков: Кабинетът само говори

Кабинетът не прави реформи, а само говори. И нека не забравяме, че ДПС дава също подкрепа на управлението. Във важните гласувания участ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика